Elke Warmathon een marathon & Marathon des Sables voor het goede doel

Lopen voor het goede doel is niet nieuw. Maar sommige initiatieven zijn toch iets specialer dan andere. Zoals dat van Davy Braekman.

Davy Braekman maakt deel uit van OCR Belgium, een obstacle running-vereniging waar running.be magazine onlangs op bezoek ging. Je kan dat artikel hier digitaal lezen. Bekijk ook zeker de fotosepcial over deze leuke club. Davy is ook actief bij vzw Ygdrasilteam, waar hij coach is inzake lopen. Zijn partner, Fa De Backer, neemt het yoga-gedeelte voor haar rekening.

De komende maanden gaat Davy (veel) lopen. Zo zal hij eind dit jaar proberen om elke Warmathon een marathon te lopen. Weldra neemt hij ook deel aan de Belfius Brussels Marathon. Een dag eerder staat hij ook aan de start van de Nederlandse Kustmarathon, wat later neemt hij deel aan de marathon van Amsterdam. Maar het grote doel is voor volgend jaar: deelname aan de Marathon des Sables.

Dat doet hij voor het goede doel. In dit geval de Seidemann Nursery School in Gambia. Daar genieten dagelijks zo’n 150 leerlingen van een goede begeleiding. Zo krijgen kansarme kinderen hoop op een betere toekomst. Het schooltje groeide op twaalf jaar tijd enorm, maar is ondertussen wel toe aan renovatie. En daarvoor is geld nodig.  

Davy zoekt dus sponsors voor zijn onderneming. Elke euro die opgehaald wordt nadat de onkosten gedekt zijn, gaan rechtstreeks naar de Nursery School. Doneren kan via http://www.dreamordonate.nl of via BE 7929 372846 7833.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?