Elke dag een marathon aan Watersportbaan

Dit jaar wordt er elke dag een marathon gelopen aan de Gentse Watersportbaan. 'Be a hero for one day' is een nieuw loopproject van Marathonman Stefaan Engels.

Drie jaar geleden liep Stefaan Engels zelf elke dag een marathon, in 2013 laat hij dat aan anderen over. Dagelijks laat hij één of meerdere sportievelingen een marathon rond de Watersportbaan lopen. Ze kunnen die 42,195 km individueel of in estafette afleggen, de tijd is van geen belang.

Al 220 mensen namen ondertussen de uitdaging aan en kregen een plaatsje op de kalender 2013. “Er zijn teams bij uit Japan en Australië, bedrijfsteams, scholengroepen, ervaren en onervaren lopers”, zegt Engels in Het Laatste Nieuws. “Er is zelfs een groep waarvan de gemiddelde leeftijd 63 is.”

Op de eerste dag van het jaar gaf Engels zelf nog het goede voorbeeld. “Ook de rest van het jaar zal ik blijven meelopen, al is het niet telkens de volledige afstand. Ik begeleid alle lopers ook persoonlijk. 60% van hen heeft immers nog nooit een marathon gelopen.”

Patrick Spiessens was op nieuwjaarsdag de eerste ‘held van de dag’. Dat sympathisanten ook welkom zijn om (een stukje) mee te lopen, werd op de eerste dag al meteen duidelijk. Acteur Daan Hugaert gaf het startschot en liep zelf een halve marathon mee en ook de afscheidnemende Gentse schepenen Catharina Segers en Guy Reynebeau toonden zich van hun sportiefste kant.

Onze reporter kampeerde vorige maand 24 uur aan de Watersportbaan om te kijken welk loopvlees hij in de kuip had. Het verslag daarvan lees je in het volgende running.be magazine, dat vanaf 10 januari in de winkel ligt.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?