Eliud Kipchoge loopt 5 km tegen tegen publiek in Parijs

De bijzondere wedstrijd vindt plaats op de Champs-Elysées op 31 oktober, exact 1000 dagen voor de start van de Olympische Spelen in Parijs.

Parijs is in 2024 de gaststad van de Olympische Spelen. Voor het eerst in de geschiedenis van de Spelen zal de organisatie van Paris 2024 ook mogelijkheden bieden aan amateursporters om dichter bij de olympische helden te geraken en in hun voetsporen te treden door twee evenementen open te stellen voor het publiek. Een van de evenementen is de ‘Mass Participation Marathon’ of de ‘Marathon pour Tous’: een marathon die wordt gelopen op exact hetzelfde parcours en dezelfde dag als de olympische marathon van Parijs in 2024. Eind oktober kan je al kans maken om hiervoor een startbewijs te bemachtigen via een unieke wedstrijd: op 31 oktober kan je het opnemen in een 5 km race tegen niemand minder dan tweevoudig olympisch marathonkampioen Eliud Kipchoge.

WIN JE DEELNAME

Iedereen kan zich inschrijven voor het event, ongeacht zijn of haar niveau. De deelnemers, van beginner tot ervaren, zullen verdeeld worden in verschillende startwaves op basis van hun niveau en hun verwachte eindtijd op de 5 km. Ze zullen door pacers begeleid worden, in de hoop Kipchoge voor te blijven. 

De wereldrecordhouder op de marathonafstand zal met een tijdstraf starten en nadien de jacht inzetten op de andere deelnemers. De lopers die voor Kipchoge finishen, winnen een startbewijs voor de Mass Participation Marathon. Er zijn 2.000 plekken beschikbaar en er is – geen verrassing – veel interesse om het op te nemen tegen de Greatest of All Time. Goed om weten: de wereldrecordhouder op de marathon, met 2:01:39, heeft een persoonlijk record van 13:11 op de 5 km.

De lopers die de uitdaging volbrengen, winnen hun startbewijs voor de “Marathon pour Tous”, die op dezelfde dag en op hetzelfde parcours gelopen wordt als de olympische marathon in Parijs 2024. Voor zij die wel worden ingehaald door Kipchoge, zullen er in de komende drie jaren nog andere kansen komen om hun ticket voor de Mass Participation Marathon te bemachtigen.

Om aan de events van Paris 2024 te kunnen deelnemen en dichter bij de olympische helden te komen, moet je het wel verdienen en je motivatie bewijzen. Dat doe je door lid te worden van de online CLUB 2024 en punten te verzamelen (dit kan eenvoudig door je dagelijkse activiteiten te tracken via de app). Meer info vind je hier

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?