Elektrische schokken dé oplossing tegen een slechte loophouding?

De FootStriker is een nieuw apparaatje dat je elektrische schokken geeft net voor je voet de grond raakt. De schok zorgt ervoor dat je voet in de juiste hoek komt te staan net voor de landing.
Professionele lopers landen vaak op hun voorvoet, terwijl recreatieve lopers vaak op hun hielen landen, wat voor blessures kan zorgen. Het apparaatje is bevestigd in een schoenzool en stuurt een elektrische schok naar je kuit waardoor je toch op je voorvoet landt. Dit werd getest door het German Research Center for Artificial Intelligence.
Bij de test gebruikten 6 lopers het apparaatje. Tijdens een testloopje zonder FootStriker lag het aantal hiellandingen op 95%. Tijdens de test werd dit verlaagd tot 16%. Toen later het apparaat weer uitgeschakeld werd, verlaagde dit tot 8%, omdat de lopers nu de nieuwe techniek aangeleerd hadden.
Hoewel het bevestigd was aan één been, was er hetzelfde resultaat in beide benen. Bij een groep die de techniek zonder apparaatje aangeleerd kregen, verlaagde de hoeveelheid hiellandingen van 97% tot 80%.
De FootStriker zou in de toekomst ook bij andere sporten gebruikt kunnen worden.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?