Eindejaarscorrida Leuven breekt record

Een vijfduizendtal sportievelingen liep op oudejaarsdag 2011 uit op de veertiende editie van de eindejaarscorrida in Leuven. Dat is een absoluut record voor het evenement.

Vorig jaar werd de corrida voor het eerst in haar bestaan in laatste instantie afgelast. “We konden toen niet anders, want door de sneeuw lag het parcours er veel te gevaarlijk bij”, zegt schepen van Sport Els Van Hoof, die zelf ook deelnam, in Het Laatste Nieuws. “We hebben de deelnemers van vorig jaar voorgesteld om hun borstnummer te behouden en heel veel mensen zijn daarop ingegaan. Dat bewijst dat de corrida een traditie is geworden. Veel steden kopiëren het initiatief ook.”

“We hadden op voorhand meer dan vierduizend inschrijvingen”, zegt Johan Klykens van de organiserende atletiekclub DCLA. “En op de dag zelf kwam daar ondanks het miezerige weer nog een duizendtal bij. De deelnemersaantallen blijven in stijgende lijn gaan en dat maakt ons blij.”

De start van de wedstrijden werd door de koopjeszaterdag wel vervroegd naar 9u30 en 10u. “De winkels waren nog open en we wilden alle lopers om 10u15 de Bondgenotenlaan uit hebben”, verklaart Klykens. “Die samenval gebeurt nu eenmaal eens om de zes jaar.”

De 5.000 – voornamelijk recreatieve – lopers konden kiezen uit een parcours van 4, 8 of 12 kilometer. Onder hen heel wat politici en andere bekende figuren als wielercommentator Michel Wuyts, stads-dj Jimmy Dewit en hoofdcommissaris Jan Vanlauwere.

De opvallendste deelnemers waren misschien wel twee Nederlanders die pas op het laatste nippertje hoorden dat er een corrida plaats vond in Leuven en in allerijl besloten deel te nemen in hun badjas.

DCLA HEERST IN EIGEN STAD

De atleten van DCLA domineerden de wedstrijden in hun thuisstad. In vijf van de zes klassementen eindigden ze bovenaan. Enkel bij de 4 km voor de mannen was er geen DCLA-winst; daar ging de zege naar de Limburgse triatleet Jelle Geens.

Bij de vrouwen won Elke Steffens de korte afstand. De 8 km was een kolfje naar de hand van Maarten Van Steen en Sigrid Vanden BemptDries Basemans en Marieken Verhaeghe zegevierden op de 14 km.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?