Eind goed, al goed in Hakone Ekiden

Een Japanse student leek in de Hakone Ekiden de felbegeerde top 10-plaats van zijn universiteit te verknoeien toen hij 200 meter voor de meet de verkeerde straat inliep. Uiteindelijk kwam alles nog goed.

De Hakone Ekiden is een prestigieuze tweedaagse aflossingsultramarathon van Hakone naar Tokio en terug, waaraan jaarlijks 20 Japanse universiteiten mogen deelnemen. De eerste tien universiteiten van de vorige editie zijn rechtstreeks geplaatst, de overige tien plaatsen worden afgedwongen in selectiewedstrijden.

In twee dagen tijd leggen tien studenten van elke universiteit in totaal 217,9 km af. De lopers leggen de eerste dag respectievelijk 21,4; 23,2; 21,5; 18,5 en 23,5 km af. De tweede dag staan er 20,8; 21,3; 21,5; 23,2 en 23,1 km op het programma.

In de editie van dit jaar leek Natsuki Terada goed op weg om zijn Koku Gakuin University voor het eerst in de geschiedenis een top 10-plaats te bezorgen. Terwijl er al zeven ploegen gefinisht waren en er dus nog drie ploegen in de top 10 konden finishen, liep hij op kop van een groepje van vier.

Terada leek één van de drie tickets makkelijk te kunnen binnenhalen, tot hij op 200 meter van de meet de camerawagen volgde en een verkeerde straat inliep. Een drama zat eraan te komen, maar de Japanner slaagde er alsnog in om één loper voorbij te steken en het felbegeerde ticket voor volgend jaar in de wacht te slepen.


Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.