Efficiënt een loopmaatje vinden dankzij Djubble

Veel mensen lopen liever in groep dan alleen, maar botsen daarbij dikwijls op problemen. Niet zozeer tijdens het lopen, wel daarvoor. Want efficiënt afspreken, dat is vaak bijzonder moeilijk. App Djubble brengt daar verandering in.

Join the Bubble. Dat is de zin die schuilgaat achter Djubble, een nieuwe app die je efficiënt aan een loopmaatje koppelt. Oprichtster Ann Heylen (51) verklaart: “Je kan ons concept beschouwen als een sprankelend, opborrelend en spontaan idee – een bubbel – om iets te gaan doen, zoals lopen. Je kan daarvoor iedereen uitnodigen, maar na verloop van tijd spat die bubbel uiteen: je hebt geen verplichtingen meer ten opzichte van elkaar.”

Verkeerd lotje

Eigenlijk is het best vreemd dat uitgerekend Ann Heylen op de proppen kwam met een efficiënte oplossing om loopmaatjes te vinden: “Een vijftiental jaar geleden liep ik amper of niet. Ik was wel sportief, maar beoefende haast uitsluitend groepssporten zoals hockey, tennis of aerobic. Vooral de groepsdynamiek sprak mij enorm aan.” Ann sportte enorm veel, maar dat veranderde gaandeweg. Op zich niet onlogisch, want met haar man begon ze een eigen zaak als projectontwikkelaar en bovendien runden ze een nieuw samengesteld gezin met zes kinderen. “Er bleef dus niet veel tijd meer over om te gaan sporten in groep, want die vaste trainingsuren werden al snel een probleem”, herinnert Ann zich. “Daarom begonnen mijn man en ik te lopen, mede dankzij Start to Run. Omdat we onze eigen baas waren, konden we van de vrije momenten overdag gebruikmaken om even te gaan lopen. Dat was best gemakkelijk en ik vond het ook leuk dat we dat samen konden doen. Want als je alleen moet gaan lopen, vind je al snel voldoende excuses om uiteindelijk in je luie zetel te blijven zitten. Een looppartner zet je aan om toch te gaan. In mijn geval werd lopen dus ook een soort sociale verplichting, omdat ik het samen met mijn man deed.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?