Eet- en drinktips voor (trail)runners

Op 27 augustus gaat er een nieuwe Ultra-Trail du Mont Blanc van start. Ter voorbereiding biedt de organisatie elke week een filmpje aan. Kom meer te weten over verstandig eten en drinken bij het lopen!

De Ultra-Trail du Mont Blanc is een trail-run van 166 km door drie verschillende landen en 9500 meter hoogteverschil. Verstandig eten is voor, tijdens en na zo’n wedstrijd uiteraard van levensbelang. De tips die Sebastien Chagneau, vorig jaar tweede in de Ultra-Trail, krijgt zijn algemeen geldig voor alle lopers.

Bij zware loopwedstrijden leidt 1% gewichtsverlies al tot 10% prestatievermindering. Daarom is het belangrijk om prevnetief te eten en te drinken. Als je dat pas doet als je honger krijgt, is het te laat. Best neem je geregeld kleine hapjes en slokjes.

Test drank en voedsel uit tijdens trainingen, zodat je op een wedstrijd weet wat, welke dosis en wanneer je moet eten en drinken. Bij een lange wedstrijd neem je best regelmatig trage suikers op en bewaar je snelle suikers voor als er een zware passage in aantocht is.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?