Eerste editie van Great Breweries Marathon schot in de roos

Onder prachtige zonnige omstandigheden heeft zondag in de ruime omgeving van brouwerij Duvel Moortgat in Puurs de eerste editie van de Great Breweries Marathon plaats gevonden.

Het event was met 5.500 deelnemers helemaal volzet, waarvan 3.500 lopers en 2.000 wandelaars. Ongeveer 4.000 personen kozen voor de 25 km en 1.500 sportievelingen waagden zich aan de marathon. De sfeer was optimaal en het parcours in de prachtige en landelijke regio van de Denderstreek, het Pajottenland en Klein-Brabant vormde een uitstekende troef. Met Puurs, Londerzeel, Merchtem, Opwijk, Buggenhout en Sint-Amands werden zes gemeenten aangedaan door drie provincies: Antwerpen, Vlaams-Brabant en Oost-Vlaanderen.

Michel Moortgat, CEO van Duvel Moortgat, nam zelf deel aan de 25 km. Maar liefst 41 nationaliteiten schreven zich in, waarbij veel Nederlanders, maar ook Amerikanen en Japanners. De oudste loper was 79 jaar en stond aan de start van de 25 km.

Na afloop konden de deelnemers allemaal nagenieten met een biertje van de gekende Belgische Great Breweries: Duvel Moortgat, PALM Belgian Craft Brewers en Brouwerij Bosteels. Ze kregen ook een bierpakket mee naar huis.

De 25 km bij de mannen werd gewonnen door Willem Van Schuerbeeck. Op de marathon toonde Stan De Vleminck zich de beste in 2u36’19” voor Joshua Chugg en Robin Doeraene. Bij de vrouwen was Juliet Champion de primus in 3u01’12” voor Valérie Van Hauwaert en Heidi Keustermans. De 25 km ging naar Carine Van Hooydonck.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?