Eerste Brusselse loopomloop is een feit

Sinds deze week kunnen ook Brusselse lopers terecht op een loopomloop, namelijk in Jette. Pascal Smet kwam het traject officieel inlopen en presenteerde meteen ook de nieuwe Brusselse loopgids. Download hem hier!

Het startpunt van de twee loopomlopen in Jette is het Boudewijnpark. Afhankelijk van de keuze voor de korte (2,7 km) of lange (7,1 km) route wordt ook het Dielegem– en Laarbeekbos aangedaan. Bij de feestelijke opening werd het parcours ingelopen door de verschillende prominenten, onder wie Pascal Smet, in de Vlaamse Gemeenschapscommissie bevoegd voor sport. Ook heel wat plaatselijke loopclubs waren van de partij: KWB Laken, Joggingsclub Ganshoren en Les Gazelles vaardigen allemaal een delegatie af.

Ook de nieuwe loopgids van de Vlaamse Gemeenschapscommissie werd voorgesteld. “In de loopgids vind je een heleboel tips om gezond en verstandig te lopen”, aldus Pascal Smet. “Over ondergrond en schoenen, over wat voor voeding aangewezen is vooraf en over de verschillende manieren van opwarming en cooling down. Samen met een overzicht van handige apps en motiverende songs, wordt lopen in de stad met deze gids weer wat aangenamer.” Je kan de Brusselse loopgids downloaden via de link hieronder!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?