Eerste Brugge Urban Trail is groot succes

Niet minder dan 4.000 lopers daagden op voor de eerste - en meteen ook uitverkochte - editie van de Brugge Urban Trail, een 10 km lang loopevenement dwars door de historische Brugse straten en gebouwen.

“Het had ’s morgens hard geregend dus er was veel zuurstof in de lucht”, aldus Greg Broekmans, van organisator Golazo. Na het startschot op de Brugse Markt ging het vrijwel meteen richting concertgebouw, dat volledig doorkruist werd. “Op groot scherm werd er binnen een klassiek concert geprojecteerd. Dat gaf de ervaring nog een extra dimensie. Bijna iedere loper hield daar even de benen stil”, vertelt Broekmans.

Daarna trokken de lopers richting Begijnhof, de Bonifaciusbrug en het Stadhuis en minder bekende locaties zoals de binnentuin van het Groot Seminarie. Nooit eerder deed de Brugse binnenstand dienst als decor van een loopevenement waar sport en cultuur hand in hand gaan. De Brugse schepen van Sport, Annick Lambrecht, liep mee en was onder de indruk. “Zelfs voor de Brugse deelnemers was dit een verrijkende ervaring. Ook zij kwamen op plaatsen waar een Bruggeling doorgaans niet komt.”

Het succes van de Brugge Urban Trail, die al weken was uitverkocht, krijgt volgende jaar zeker een vervolg. “En ook Antwerpen krijgt een tweede editie. De kans bestaat dat in 2014 ook andere steden in het Urban-programma worden opgenomen”, besluit Broeckmans.

De Brugge Urban Trail staat in het teken van de nieuwe campagne van Plan België die zich inzet voor onderwijs voor meisjes in het Zuiden. Na afloop ontving iedere loper een ontbijt van Panos in de Stadshallen onder het Belfort. De opbrengst hiervan wordt, samen met het geld dat de lopers inzamelden, aan Plan België geschonken.

 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?