Eerste Antwerpse Havenrun schot in de roos

De eerste editie van de Antwerpse Havenrun was een schot in de roos. Meer dan 5000 lopers ontdekten de grootste haven van België tijdens een unieke looptocht van 15km.

De Antwerpse Havenrun gaf meer dan 5000 lopers een unieke blik achter de schermen van de haven van Antwerpen. Het parcours liep langs het imposante Churchilldok en doorheen verschillende omliggende havenbedrijven. Het hoogtepunt was de passage door de immense productiehal van General Motors, vlak voor de finish. Het was overigens de eerste keer dat de fabriekspoorten van de Opelfabriek nog eens open gingen sinds de sluiting.

Geen ‘run’ zonder winnaar natuurlijk. Bij de heren liep Mats Lunders naar de overwinning. Hij deed dat in 48’45”. Bij de vrouwen was Kathelijn Polspoel de snelste in 1:04:07. Voor Lunders een zeer bijzondere overwinning. Zijn vader werkte namelijk 26 jaar in de Opelfabriek.

NETWERKEN

Een duizendtal deelnemers nam deel via hun bedrijf. Een zestigtal bedrijventeams streden tegen elkaar voor de eerste plaats in het Bedrijvenklassement. Vooraf en nadien konden zij netwerken in de Business Lounge. Dit unieke concept brengt bedrijven tesamen door sport en voor sport.

Het Antwerpse havenbedrijf zelf ging aan de haal met het Bedrijvenklassement.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?