Eén van de koudste edities ooit van Fintro Dwars door Dendermonde

Fintro Dwars door Dendermonde 2018 werd een editie voor koukleumen. Een grote hinder was dat niet, want toch daagden bijna 2.500 moedige deelnemers op voor de tweede manche van de Fintro Running Tour.

De lopers werden ontvangen in het moderne Oscar Romerocollege. Zij kregen een snel, maar aantrekkelijk parcours voor de voeten geschoven, langs het centrum van Dendermonde en de nabije natuur. De gure wind langs de Dender sneed heel wat deelnemers én de talrijke toeschouwers de adem af, maar toch werden er heel wat toptijden gelopen. Voor vele atleten is de Fintro Dwars door Dendermonde immers een eerste test van het loopseizoen, richting onder meer de AG Insurance Antwerp 10 Miles binnen een dikke maand.

De overwinning bij de mannen op de kortste afstand was voor Arne Boeykens (0:07:54), Hanne Willems (0:09:28) was de snelste vrouw. De middellange afstand van 5 kilometer werd gewonnen door Stijn D’Heer (0:15:41) en Jolien De Schaepmeester (0:19:08). Op de langste afstand, tien kilometer, haalden Ward Van Der Kelen (0:30:44) en Elke Heirman (0:39:06) de eerste plaats binnen.

Wie naar Dendermonde kwam om een vastgestelde tijd te lopen, kon daarvoor rekenen op de uitstekende pacers van het Tempo-Team. De vijf lopers liepen elk een vooropgesteld tempo en werden daarbij duidelijk gevolgd door een grote groep lopers die dezelfde tijd ambieerden.

Ook voor de Kids Run werd er niet gekeken naar de koude. Vele jongelingen stormden zich een weg door Dendermonde, op zoek naar een eerste gevoel van competitie en liefde voor de sport.

De volgende manche in de Fintro Running Tour is gepland op 1 mei. Dan verzamelt het gros van de loopwereld in het mondaine Knokke voor de Knokke 10K. Veel lopers bidden ongetwijfeld nu al voor een minder gure zeewind in Knokke dan vandaag langs de Dender…

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?