Een uiterst geslaagde DH Mons Urban Trail

De derde editie van de DH Mons Urban Trail is zonder twijfel de beste tot nu toe gebleken. 1400 deelnemers profiteerden van de ideale omstandigheden, met een stralende zon en een prachtig decor, vooral de Grand Place.

Het vertrek en de aankomst van deze derde editie van de omloop en de ontdekking van Mons bevond zich op die Grand Place. Het parcours, 10km in een stedelijke omgeving, was completer dan ooit, met maar liefst 17 te ontdekken plekjes. Het Muséum Régional des Scienses Naturelles, het gebouw van IDEA en de Cinéma Plaza Art werden voor deze editie aan de omloop toegevoegd. Daarnaast was er ook een ingekorte versie voor mensen die mobiel beperkt zijn.

De 1400 aanwezigen werden in twee golven uitgewuifd door Schepen van Sport Pascal Lafosse en genoten vooral van het sluitstuk Conservatoire-Théâtre Royal-Hôtel de Ville, alvorens de laatste rechte lijn richting de Grand Place in te zetten.

Onderweg konden de deelnemers genieten van talloze animaties: een pianist, djembé speles, Middeleeuwse muziek en nog veel meer. In het Théâtre werd de documentaire “Combatatants du poil sacré” getoond. Daarnaast was er de mogelijkheid om de Nissan Reverse Run te proberen: 15 meter achteruit lopen in de hoop een Nissan Juke te winnen na loting.

Aan de aankomst kregen de deelnemers nog een ontbijt cadeau van Delhaize, een aquarius, een pokerbar en een editie van DH op zondag. Daarna kon men genieten van de stralende zon op een terrasje op de Grand Place, waar de nodige muziek gespeeld werd.

Vanaf zondag in de namiddag zullen de resultaten in alfabetische volgorden beschikbaar zijn op de website DH.be. Dinsdag zal er een volledige reportage verschijnen in Belgium Running, een gratis supplement van DH. De ‘I did it’ foto’s zullen gepubliceerd worden op de Facebookpagina van de NN Urban Trail Series. Tijdens het begin van de week zullen de deelnemers hun persoonlijke foto’s en video’s via My Page op de website van DH Mons Urban Trail kunnen bekijken.

De volgende afspraak in de NN Urban Trail Series is in Brugge, waar op 16 oktober de Brugge Urban Trail zal plaatsvinden. Daarna is het uitkijken naar de DH Namur Urbain Trail (13 november) en de GVA Urban Trail Mechelen (3 december).

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?