Een tweede recordeditie voor de DH Urban Trail Namen

Met bijna 2700 deelnemers was de DH Namur Urban Trail editie 2015 en enorm succes. Alles kwam samen door enkele nieuwigheden in het parcours, uiterst zachte weersomstandigheden en een geweldige sfeer.

De eerste editie had reeds de toon gezet, maar de tweede editie bevestigde de interesse in deze formule, waarin te voet enkele leuke en historische sites en gebouwen ontdekt konden worden. 2700 deelnemers vertrokken vanaf het Koninklijk Atheneum François Bovesse. Om iedereen het nodige comfort te gunnen, vertrokken de deelnemers in drie groepen. Dat alles gebeurde onder een stralende zon en uiterst zachte temperaturen voor 8 november.

Het parcours van deze editie was 9,5 kilometer lang en onderging kleine wijzigingen in vergelijking met vorig jaar. Er werden drie nieuwe plaatsen toegevoegd: Cinéma Eldorado (na de passage door het bureau van de burgemeester, het Royal Snail Hotel (en haar tuinen) en uiteindelijk de Brasserie François in het hartje van het oude Namen.

Na de aankomst konden de deelnemers nog genieten van een kleine maaltijd, in een feestelijke sfeer en met muziek vanwege een concert in het Atheneum. Dat ging allemaal gepaard met de gewoonlijke boodschappen en foto’s “We dit it”, die op Facebook gepubliceerd worden.”

Alle resultaten zullen vanaf zondagmiddag terug te vinden zijn op de website DHnet.be, maandag zullen ze gepubliceerd worden in een speciaal supplement van de papieren versie van DH. Dinsdagochtend zullen de resultaten en persoonlijke video’s beschikbaar zijn op de website van het evenement, via My Page.

“We kijken nu al uit naar de editie van 2016”, liet Guillaume Jamart van organisator Golazo Sports nog weten. De volgende editie van de NN Urban Trail Series vindt plaats op 5 december, met de Urban Trail Mechelen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?