Een stevige trainingsdag uit het leven van Louis Talpe

Louis Talpe staat op de cover van ons zomernummer. De acteur liet ons weten dat hij tegenwoordig veel traint. En dat is niet gelogen, zo blijkt.

Louis Talpe legt zich tegenwoordig niet alleen toe op het lopen, maar ook op triatlons. En dus gaat hij vaak op pad om te trainen.

“Je moet een onderscheid maken tussen de dagen waarop ik werk – en dus minder sport – en de dagen waarop ik verschillende trainingen kan doen. Onderstaand dagschema is van toepassing op dagen waarop ik niet werk. De dag ervoor eet ik mijn laatste hap om 18.30 uur. Op werkdagen moet ik uiteraard mijn energie en kracht kunnen verdelen over werken en sporten. Zowel mentaal als fysiek. Dan heb ik vaak mijn blikje Red Bull nodig om beide goed te kunnen combineren.”

7u: Opstaan en een klein uur nuchter lopen of zwemmen.
9.30u: Een stevig ontbijt, na 15 uur vasten.
10u: Twee uur fietsen, vol nieuwe energie.
12.30u: Lunch met koolhydraten. Als ik zondig, dan doe ik dat meestal tijdens de lunch, omdat ik weet dat ik na de middag of avond toch nog ga trainen.
16u: Een stukje bananenbrood als vieruurtje, of een maiscracker met avocado.
18u: Tijd voor een kom soep of een stukje kip met drie spiegeleieren.
20u: Ik verbrand mijn avondeten tijdens een loopsessie van 12 km.

Het volledige interview met Louis Talpe lees je in ons zomernummer (nu in de winkel) of hier digitaal.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?