Een meer dan geslaagde eerste editie van DH Mons Urban Trail

De eerste editie van DH Mons Urban Trail werd bijgewoond door 1.400 deelnemers. Ze hadden de mogelijkheid om op een alternatieve manier sites en historische plekken van de stad Bergen te ontdekken. Met loopschoenen aan en een glimlach rond de mond.

Zoals voorzien gaf burgemeester Elio Di Rupio de start aan het Instituut Saint-Luc. De 1.400 deelnemers startten in twee golven van 700 personen.

Het parcours, een lus van 10 km, zou de lopers tot aan het Parc du Waux-Hall brengen, de aankomstplaats. Ondertussen passeerden ze in het historische centrum van de stad, met als hoogtepunt het drieluik, bestaande uit het stadhuis, het Koninklijk Theater en het Koninklijk Conservatorium en een dubbele oversteek van de Grote Markt, om voor de combinatie sport & cultuur te zorgen. De deelnemers waren enthousiast en hadden zelfs de kans om plekken te ontdekken die ze nooit eerder gezien hadden.

Ook het zonnetje was aanwezig. De lachende gezichten aan de finish waren dan ook niet vreemd. Animatie aan de streep (muziek, DJ’s, foto’s, HD-radio live) zorgden voor een mooi slotakkoord, samen het het nuttigen van het ontbijt.

“Alles is goed verlopen, het is een uniek concept, het eerste in zijn soort in Wallonië“, zegt Guillaume Jamart van de organisatie van Golazo Sport. “We kunnen dit meenemen naar de volgende afspraak op 2 november in Namen.”

De resultaten zijn maandag exclusief terug te vinden in La Dernière Heure, dat een speciale bijlage van acht pagina’s zal publiceren, en online. Vanaf dinsdag staan alle uitslagen ook op de officiële website van DH Mons Urban Trail.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.