Een marathon lopen in quarantaine? Mais oui, bien sur!

Een Franse loper in quarantaine liep een marathon op het balkon van zijn appartement, in minder dan 7 uur!

Vorige maand berichtten we al hoe een Chinese man zo’n 50 km liep in zijn eigen appartement omdat hij niet buiten mocht door het coronavirus. Een bewonderenswaardige prestatie! Een Franse loper in quarantaine treedt nu in zijn voetsporen!

Sinds vorige week is Frankrijk in een strikte lockdown naar aanleiding van het besmettelijke coronavirus. De Fransen mogen enkel nog de straat op voor essentiële verplaatsingen. Lopen wordt niet als een essentiële verplaatsing aanzien. Sommige sporters zijn daardoor erg ontmoedigd, maar dat is buiten marathonloper Elisha Nochomovitz gerekend. Stilzitten in quarantaine is niet aan hem besteed! Hij liep een marathon in 6u48′ op het 7 meter lange balkon van zijn appartement in Toulouse. Dat zijn ongeveer 6.000 rondjes!

“Een vrij saai parcours en weinig toeschouwers,” zegt Nochomovitz zelf laconiek over zijn schitterende prestatie. De volgende uitdaging die hij wil aangaan, is een sessie van 12 uur op zijn hometrainer. Hij zal alleszins geen last hebben van overtollige ‘corona-kilo’s’!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?