Een goed idee tijdens het lopen? Je kan er 100.000 dollar mee verdienen

Brooks lanceert het 'Run Fund' en beloont het beste idee met een flinke som geld om het te verwezenlijken.
Het Run Fund werd door het Amerikaanse sportmerk Brooks in het leven geroepen om creatieve en inspirerende ideeën die tijdens het lopen ontstaan te financieren. En dat is niet zo’n vreemd idee: onderzoek toont immers aan dat je met lopen een gemoedstoestand creëert waarin creatieve en verrassende ‘brainwaves’ alle ruimte krijgen. Zo blijkt uit onderzoek dat lopen niet alleen een positieve impact heeft op de fysieke, maar ook op de mentale gezondheid. Lopen zorgt voor lagere stress- en concentratieniveaus, waardoor je in een flow terechtkomt waarin nieuwe ideeën kunnen ontstaan. Deze vernieuwende kracht van lopen – dat Brooks het ‘Runfulness-effect’ noemt – wil het merk belichten door te investeren in de beste creatieve ideeën die hieruit voortkomen. 
Tot 31 maart 2021 kunnen lopers hun voorstellen inzenden via de Run Fund website. Een professionele jury kiest wereldwijd 5 winnaars die door Brooks worden ondersteund met financiering en middelen om hun idee te realiseren. Het beste idee wordt beloond met 100.000 dollar (+/- 82.000 euro) en de vier andere ideeën met 25.000 dollar. De winnaars worden in mei bekendgemaakt en krijgen de mogelijkheid om hun ideeën te verwezenlijken. 
‘Runfulness’ 
Brooks Running heeft in samenwerking met gedrags- en hersenwetenschappers het effect van hardlopen op de hersenen onderzocht. Het onderzoek is uitgevoerd in samenwerking met prof. Olivier Oullier, een wereldwijd erkend wetenschapper op het gebied van neuromarketing. Het onderzoek focuste op het monitoren van stress- en concentratieniveaus voor, tijdens en na het hardlopen. Ook is gemeten hoe visuele en auditieve omgevingen de gemoedstoestand beïnvloeden. 
“Lopen is één van de meest geliefde methodes om een goede lichamelijke gezondheid te behouden. Maar er is geen gezondheid zonder gezonde hersenen en lopen is óók goed voor ons brein”, benadrukt Oullier. 
Uit het onderzoek komt naar voren dat ‘Runfulness’ optreedt als de stress- en concentratieniveaus gelijktijdig afnemen. Dit kan ervoor zorgen dat mensen in een gemoedstoestand terechtkomen waarin zij zich kunnen losmaken van hun omgeving en dagelijkse zorgen: het ‘Runfulness’-effect. 
Nieuwe ideeën
Naast het neurowetenschappelijke onderzoek hebben lopers uit zeven Europese landen – Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Italië en Spanje – deelgenomen aan een Runfulness-enquête. Het doel was in kaart te brengen welk effect van lopen heeft op de mentale toestand van mensen die dit regelmatig doen en of dit hen op nieuwe ideeën brengt die hun leven hebben veranderd. Dat geldt voor maar liefst 80 procent van de lopers. Doordat ze zich ontspannen, voelen zij nieuwe ideeën opborrelen, die soms aanleiding kunnen zijn voor belangrijke veranderingen. Tegelijkertijd zeggen 9 op de 10 lopers dat ze denken aan dingen waar ze normaal gesproken niet aan denken. 
Glycerin 19
In de Runfulness-campagne is een hoofdrol weggelegd voor de nieuwe Glycerin 19, Brooks’ allerzachtste loopschoen, met meer DNA LOFT-demping dan ooit. Deze tussenzooldemping bestaat uit een combinatie van EVA-schuim, rubber en lucht. De Glycerin 19 zorgt kilometer na kilometer voor een zachte landing en is verkrijgbaar als neutrale of ondersteunende schoen. In onze schoenenspecial (vanaf donderdag 4 maart verkrijgbaar) hebben we de Glycerin GTS 19 voor jullie uitgetest! 
Krijg jij een goed idee tijdens het lopen? Laat dit dan weten en meld je idee via de website van Brooks.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?