Een drukke sportzomer? Sportanker Maarten Breckx vindt rust én energie op zijn loopschoenen

Voor het julinummer van runningBE magazine gaven we het woord aan VTM-sportanker Maarten Breckx, die ons een nieuwsupdate gaf over zijn persoonlijke sportroutines en -ambities.

Sportliefhebbers kunnen deze zomer hun hartje ophalen. De Rode Duivels strijden voor de Europese titel. De Tour de France is nog op zoek naar een opvolger voor Tadej Pogacar. En vanaf 23 juli gaan de Belgische olympiërs in Tokio op zoek naar goud, zilver of brons … en eeuwige roem.

Ook voor sportjournalist Maarten Breckx (36) wordt het een interessante en uitdagende zomer. Tijdens het EK voetbal presenteert hij op wedstrijddagen van de Rode Duivels het programma ‘Deviltime’ en daarnaast is hij een van de vaste gezichten die in het VTM Nieuws de sportactualiteit tot bij de kijker brengt. Ondanks de drukke sportzomer kunnen de persoonlijke sportieve ambities overeind blijven.

Maarten Breckx: “We zijn met voldoende collega’s om alles te coveren, zodat er tussendoor voldoende tijd is om zelf te sporten. Staat er een avondprogramma op de agenda, dan krijgen we de voormiddag vrij. En anders is het ’s avonds lang genoeg licht om nog even te gaan tennissen of te fietsen. De loopschoenen trek ik meestal ’s ochtends aan. Het ontluiken van de dag, dat pak ik graag mee. Het maakt me dan niet uit of het -1 of 30 graden is. ’s Ochtends kan je alle energie van de dag nog in je opnemen, zeker als je de natuur opzoekt. Als je dan thuiskomt en onder de douche staat, dan voel je je veel beter, sterker en frisser. Als ik ’s avonds zou gaan lopen, dan voel ik die vibe veel minder. Dan loopt de dag op zijn einde en komt die energie minder binnen. De avond is voor mij een sociaal moment, dat is meer weggelegd voor een fietstochtje, een partijtje tennis of wedstrijd zaalvoetbal.”

Je bent een natuurloper …
“Ik woon in Berchem, maar er is in de buurt gelukkig voldoende natuur te vinden. Vaak ga ik in Park Den Brandt of het Middelheimpark lopen. Daar kan je lang genoeg in het groen lopen. De natuur is ideaal om ’s ochtends te gaan lopen. Je ziet de beestjes rondlopen, de vogeltjes beginnen te fluiten. Vroeger ging ik bijna altijd met muziek lopen, nu heb ik op Strava na niets bij. Alle zintuigen staan nu open om ten volle de natuur in me op te nemen. Een ochtendloopje staat garant voor een symbiose met de natuur. Stel je voor dat je dan gaat lopen met pompende beats in je oren. Dat zou mij onrustig maken en alle energie wegnemen.”

Je leest het volledige coverinterview en meer inspirerende loopverhalen in het zomernummer van runningBE magazine. Nu verkrijgbaar in de winkel, webshop of digitaal.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?