Een dag uit het leven een wereldkampioen Ironman

Als loper heb je misschien genoeg aan één sport, maar heb je je ooit afgevraagd hoe het is om te leven én samen te leven met een professionele triatleet? ASICS licht een tipje van de sluier met dit filmpje over wereldkampioen Ironman 2012 Pete Jacobs en zijn vrouw Jamielle.

ASICS-ambassadeur Pete Jacobs wordt beschouwd als één van de meest prominente Ironman-zwemmers en -lopers. Hij maakte in 2012 zijn droom waar met het winnen van het wereldkampioenschap Ironman in Hawaii. Zijn aanpak van ‘minder is meer’ had hem ook al geholpen om in 2011 de 2de plaats te bemachtigen en in 2010 zette hij de snelste marathontijd uit de geschiedenis neer met 2u41’05”.

Pete en Jamielle zijn niet direct een doorsnee getrouwd stel te noemen: ze leven samen, trainen samen en wedijveren met elkaar als professionele triatleten. De video ‘een dag uit het leven van’ geeft een inkijkje in het leven van een triatleet: van de dagelijkse rituelen en vreemde gewoonten tot aan hun kledingvoorkeur.

Als commentaar op een typische dag uit zijn leven zegt Pete Jacobs: “Op een goede dag rijd ik eerst vijf uur, dan loop ik een half uur. ’s Middags zwem ik, dan ren ik weer naar huis, doe een dutje en begin weer van voren af aan.”

De video is opgenomen in de woonplaats van het stel in het Australische Noosa, en zet de schijnwerpers op de ongewone gebruiken die hun huwelijk kenmerken. Op een doorsnee avond zie je hen bijvoorbeeld eiwitrijk eten klaarmaken en trainen ze op de rollen terwijl ze samen een film kijken.

Met de enorme vastberadenheid die triatleten kenmerkt, zegt Jacobs: “Je moet voor de volle 100% gefocust zijn om in conditie te blijven”. In deze korte film laat hij zien wat zijn filosofie betekent voor de praktijk. Jamielle Jacobs verklaart: “Je kunt een triatleet op een kilometer afstand herkennen – meestal dragen ze strakke shorts en hoge, strakke compressiekousen.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?