Easy post-running maaltijd: frisse pastasalade met kip en avocado

Na het lopen is het belangrijk dat je goed eet zodat je lichaam kan herstellen van de inspanning. Idealiter is het uiteraard ook lekker, en daar hebben wij het ideale receptje voor! Of wat had je gedacht?

Deze frisse, romige pastasalade op basis van kip, avocado en broccoli maak je heel snel klaar en je hebt er maar enkele ingrediënten voor nodig. Ze past bovendien perfect bij de zomer! Het gerecht bevat alles wat je nodig hebt om goed te herstellen na een loopsessie: een flinke dosis eiwitten (voor een optimaal spierherstel), een matige hoeveelheid gezonde vetten, broodnodige trage koolhydraten (om je energievoorraden weer op peil te brengen) en uiteraard véél vitamines én smaak!

Dit heb je nodig (voor 2 personen):
* 150 gr volkoren penne (of een andere pastasoort, bv. spirelli)
* 200 gr kipfilet (of voor de veggies/vegans: tempeh, tofu,…)
* 1 (rijpe) avocado
* 400 gr broccoli
* 150 gr cottage cheese (of voor de vegans: kokos/sojayoghurt)
* Olijfolie
* Peper en zout
* Verse bieslook en eventueel andere kruiden naar keuze

Zo maak je het:
* Kook de penne beetgaar, zoals aangegeven op de verpakking.
* Snijd de kip in stukjes en de broccoli in roosjes.
* Bak de kipstukjes in een pan met wat olijfolie. Kook intussen de broccoli beetgaar.
* Pel de avocado en prak hem. Meng er de cottage cheese en de fijngesneden bieslook onder. Breng op smaak met peper en zout, en eventueel andere kruiden.
* Doe de gekookte pasta, de kip, de broccoli en het romige sausje in een kom. Meng goed en laat even afkoelen in de koelkast, zodat je een lekker frisse pastasalade krijgt!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?