Deze frisse, romige pastasalade op basis van kip, avocado en broccoli maak je heel snel klaar en je hebt er maar enkele ingrediënten voor nodig. Het gerecht bevat alles wat je nodig hebt om goed te herstellen na een loopsessie: een flinke dosis eiwitten (voor een optimaal spierherstel), broodnodige trage koolhydraten (om je energievoorraden weer op peil te brengen), een matige hoeveelheid gezonde vetten en uiteraard véél vitamines én smaak!
Dit heb je nodig (voor 2 personen):
* 150 g volkoren penne (of een andere pastasoort, bv. spirelli)
* 200 g kipfilet (of voor de veggies/vegans: tempeh, tofu,…)
* 1 (rijpe) avocado
* 400 g broccoli
* 150 g cottage cheese (of voor de vegans: kokos/sojayoghurt)
* Olijfolie
* Peper en zout
* Verse bieslook en eventueel andere kruiden naar keuze
Zo maak je het:
* Kook de penne beetgaar, zoals aangegeven op de verpakking.
* Snijd de kip in stukjes en de broccoli in roosjes.
* Bak de kipstukjes in een pan met wat olijfolie. Kook intussen de broccoli beetgaar.
* Pel de avocado en prak hem. Meng er de cottage cheese en de fijngesneden bieslook onder. Breng op smaak met peper en zout, en eventueel andere kruiden.
* Doe de gekookte pasta, de kip, de broccoli en het romige sausje in een kom. Meng goed en laat even afkoelen in de koelkast, zodat je een lekker frisse pastasalade krijgt!