Dwars door Turnhout 2.0 valt enorm in de smaak

De 7de editie van Dwars door Turnhout, de 8ste manche van de Running Tour presented by Generali, werd dankzij het nieuwe parcours een schot in de roos.

Het nieuwe parcours, in combinatie met het uitstekende loopweer, zorgde voor ongeveer 1300 lopers in Turnhout. De 11km was veruit de populairste afstand. Dankzij het aangename avondzonnetje stonden er bovendien heel wat supporters langs het parcours om hun favoriet aan te moedigen. Uiteraard stroomden na het sportieve luik de terrasjes aardig vol.

Simon Desloovere schreef de 5.4 km op zijn naam in een tijd van 15’16”, bij de vrouwen won Christine Peij in 20’30”. Op de 11 km mocht Gustaaf Thijs zijn handen in de lucht gooien. Hij liep Dwars door Turnhout in 35’43”. Bij de vrouwen waren de bloemen voor Kristel Van Maldeghem in 42’55”.

SPORTIEVE KIDS

Ook in Turnhout stond er een Chiquita Kids Run op het programma. Heel wat kids maakten van de gelegenheid gebruik om kennis te maken met hun eerste stratenloop. Bovendien een leuke sportieve afsluiter van de grote vakantie.

De volgende afspraak van de Running Tour presented by Generali is de Jogging Ville de Namur op 10 september.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?