Dwars door Dendermonde lokt 2700 deelnemers

Zondags stond Dwars door Dendermonde, de eerste manche van de Running Tour op het programma. 2700 sportievelingen namen deel aan de 8ste editie van het evenement.

Dwars door Dendermonde is de eerste manche van de Running Tour, met Generali als presenting partner. Met tochten van 2,5, 5 en 10 km vond iedere loper een afstand op maat in Oost-Vlaanderen. Voor de jonge sportievelingen was er opnieuw een Chiquita Kids Run van 1 km. Maar liefst 300 kinderen verschenen aan de start.

Met 2700 deelnemers zat 2017 opnieuw dicht tegen een recordeditie aan. De grote schare lopers kon genieten van de verschillende afstanden, maar zag ongetwijfeld af. Het weer was beter dan zaterdag, maar de wind zorgde toch voor een extra pigment. Gelukkig waren de temperaturen aangenaam. Ideaal, maar lastig loopweer dus.

Lopen voor het goede doel

Samen met het Oscar Romerocollege ondersteunt Dwars door Dendermonde dit jaar VZW Kinderfonds De Tondeldoos. De Tondeldoos wil de strijd aangaan tegen armoede en sociale uitsluiting. Hierbij staat het kind centraal. Zij zijn actief in de stad Dendermonde, inclusief de 7 fusiegemeenten.

De tweede manche van de Running Tour zal op maandag 01/05/2017 plaatsvinden in Knokke. Twee weken later staat Dwars door Brugge (14/05) op het programma.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?