Dwars door Brugge klaar voor recordeditie

Nu zondag 10 mei worden voor het eerst bijna 7.000 lopers verwacht voor de 29ste editie van Dwars door Brugge. Inschrijven voor alle afstanden kan nog ter plaatse.

(foto running tour)
Opmerkelijk is de stijging op de korte afstand (de Start to Run 4,7 km). Deze afstand werd 3 jaar geleden voor het eerst aan het programma toegevoegd en groeide in die periode van 400 naar 1.200 deelnemers.

Door een prima samenwerking met het Brugse sportbeleid en SVS West-Vlaanderen vinden ook heel wat kinderen de weg naar het lopen. Bijna 700 kinderen worden verwacht voor de Chiquita Kids Run over 1 km en dat zijn er 250 meer dan de voorbije jaren.

De koninginnenafstand blijft ongetwijfeld de 14,5 km, met meer dan 5.000 lopers aan de start. De aantrekkingskracht van het unieke parcours door de binnenstad speelt hierin een grote rol.

Nieuw dit jaar zijn de resultaten op basis van de nettotijden bij de 4,7 en 14,5 km. Coördinator Rudy Vannieuwenhuyse: “Dat betekent dat ook de lopers die achteraan starten een mooie plaats in de resultaten kunnen behalen. Verder moet een kleine versmalling bij de start zorgen voor een betere doorstroming op het parcours. Beide maatregelen moeten zorgen voor minder gedrum bij de start. Dringen om vooraan te staan is dus niet meer nodig.”

HEVIGE STRIJD OM KLASSEMENT PARTENA RUN CLASSICS

Dwars door Brugge 14,5 km is de vierde wedstrijd om de Partena Run Classics, een regelmatigheidscriterium voor de beste Belgische afstandslopers. Bij de mannen zijn er nog een handvol kandidaten voor de eindoverwinning.

Hans Janssens (45 punten) voelt in Brugge de hete adem in de nek van Koen Wilssens (42 punten), Bruggeling Alexander Diaz Rodriguez (41 punten) en Lander Van Droogenbroeck (40 punten).

Bij de vrouwen is Veerle Dejaeghere, met 3 overwinningen op 3 autoritair leider. Zij past voor Brugge. Op zondag verwachten we dus een open strijd tussen de Brugse Ria Thienpont en ondermeer Isabelle Sluysmans.


Programma Dwars door Brugge – 10 mei
11u00: start inschrijvingen in de sporthal van de Campus Ter Groene Poorte
14u00: Chiquita Kids Run 1 km
14u00: Dwars door Brugge 4,7 km (start: Prof. Sebrechtstraat – Minnewater)
15u00: Dwars door Brugge 14,5 km

Start & finish: Campus Ter Groene Poorte (Spoorwegstraat)

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?