Dwars door Brugge gaat opnieuw voor 7.000 lopers

Dwars door Brugge is dit jaar toe aan zijn 34ste editie. De organisatie blikte op een persconferentie alvast vooruit en mikt op 11 mei opnieuw op 7.000 deelnemers.

Brugs schepen van Sport Annick Lambrecht kondigde vol trots de 34ste editie van Dwars door Brugge aan op de persconferentie. De stad hoopt ook dit jaar weer een goed evenwicht te vinden tussen het comfort van de lopers, toeschouwers en inwoners van Brugge. In totaal worden er opnieuw zo’n 7.000 deelnemers verwacht. Daarmee is Dwars door Brugge een van de grootste stadslopen van het land.

Lambrecht staat zelf al voor de vierde keer aan de start in haar thuisstad. Net als vele anderen zal ze op 11 mei lopen voor Run for Think-Pink, de nationale borstkankercampagne. De schepen benadrukte nog eens hoe belangrijk lopen is, zowel bij het voorkomen als tijdens het genezingsproces van kanker.

BRUGSE ZOT AAN DE FINISH

Om het comfort van de deelnemers aan Dwars door Brugge 15 km te verhogen, wordt er een extra bevoorradingspost voorzien. Net zoals vorig jaar wacht er op alle deelnemers (+18) aan de finish ook weer een gratis Brugse Zot, het bier welteverstaan! Xavier Vanneste, CEO van Brouwerij Halve Maan, toonde zich verheugd om de loop door eigen stad opnieuw te kunnen ondersteunen en zal zelf ook deelnemen.

Naast de Dwars door Brugge 15 km is er ook opnieuw een wedstrijd over 5 km. De organisatie merkt dat deze korte afstand steeds belangrijker wordt. In de beginperiode had de 5 km een 300-tal deelnemers, dit jaar komen er misschien wel 2.000 aan de start!

LOPEN OP MOEDERDAG

Dwars door Brugge valt dit jaar op moederdag. Een borstnummer voor deze wedstrijd is dus een origineel cadeau dat de meeste sportieve mama’s wel zullen appreciëren. Je kan je online inschrijven tot en met 28 april. Wie zich voor 21 april registreert, krijgt zelfs een gepersonaliseerd borstnummer. Voor de late beslissers zijn er ter plekke ook nog daginschrijvingen mogelijk.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?