Dwars door Brugge denkt aan voetbalfans & mama’s

Dwars door Brugge, een vaste waarde in de Running Tour, vindt dit jaar plaats op 14 mei en heeft voor zijn 37ste editie speciale aandacht voor de voetbalfans en moeders.

De deelnemers aan Dwars door Brugge kunnen traditiegetrouw kiezen voor een tocht van 5 of 15 km. De langste afstand start op de spectaculaire Balkonrotonde nabij het station, de 5 km vertrekt aan het Minnewater in de Professor Sebrechtsstraat. Beide parcours slingeren doorheen het historische stadscentrum en finishen in de Spoorwegstraat.

Campus Ter Groene Poorte, op wandelafstand van start en finish, is net zoals de voorbije jaren het epicentrum van Dwars door Brugge. Wie vooraf online inschrijft, kan op zondag 14 mei vanaf 11u zijn borstnummer afhalen in de sporthal. Online inschrijven kan nog tot daags voordien middernacht. Op de wedstrijddag zelf is het ook nog mogelijk om ter plaatse in te schrijven in Ter Groene Poorte. Dwars door Brugge is hot, want de inschrijvingen lopen nu al 15% voor op de editie van vorig jaar!

Moederdag

Omdat 14 mei ook Moederdag is, is Dwars door Brugge dit jaar meer dan ooit de ideale familie-uitstap! Wat is er leuker dan samen met de kinderen de 5 of de 15 km te lopen? Kleinere kinderen (4-12 jaar) kunnen ook deelnemen aan de Chiquita Kids Run over 1 km. De start van de Chiquita Kids Run is om 12.30u, de deelnemers aan de 5 km beginnen eraan om 13u en het startschot voor de 15 km weerklinkt om 14u. Aan de aankomst krijgt iedere loper een herinneringsmedaille en voor alle finishers ouder dan 18 jaar staat er dankzij Brouwerij De Halve Maan ook een heerlijke Brugse Zot klaar.

Alle starturen zijn één uur vroeger ten opzichte van de editie van vorig jaar en dat heeft alles te maken met Club Brugge. Blauw-zwart speelt om 18u in het Jan Breydelstadion de topper tegen Anderlecht. Door een uurtje vroeger te starten met Dwars door Brugge, vermindert de druk op de mobiliteit in en rond de stad en krijgen de lopende voetballiefhebbers de kans om Dwars door Brugge en de voetbalmatch (al dan niet in het stadion) te combineren.

Klassieker

“Dwars door Brugge is en blijft de klassieker op de Brugse loopkalender. Iedere Bruggeling wil die ooit gelopen hebben, als prestatie, maar ook voor de sfeer. Het lijkt of iedere deelnemer minstens vijf supporters weet te mobiliseren om langs het parcours post te vatten”, zegt burgemeester Renaat Landuyt.

“Iedere loper geeft een andere invulling aan Dwars door Brugge”, vult schepen van Sport Annick Lambrecht aan. “De 5 km uitlopen is een mooi doel voor beginners. Wie iets meer ervaring heeft, waagt zich aan de klassieke 15 km. Doorgewinterde lopers kunnen die afstand als een eerste test beschouwen in opbouw naar de halve of volledige marathon (de Great Bruges Marathon), die op 15 oktober in Brugge wordt gelopen.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?