Dwars door Amerika voor het goede doel

Greg Hamblock wil geld inzamelen om twee kinderen een betere scholing aan te bieden. Daar heeft hij heel wat voor over, namelijk een looptochtje van de west- naar oostkust van de Verenigde Staten.

Hamblock wil 60.000 dollar (50.000 euro) inzamelen voor zijn pas opgerichte stichting, ‘Perspiration for Chris and Megan’s Education’. Hij wil daarmee Chris en Megan een beter onderwijs aanbieden. Hij ontmoette de twee kansarme kinderen van vijf en acht drie jaar geleden toen hij vrijwilligerswerk deed in Louisiana.

Na zijn project ging Hamblock verder met zijn leven en vond hij een job als omroeper. “Na een paar jaren raadde een vriend me echter aan om meer met mijn leven te doen. Hij zag dat ik niet het leven leidde dat ik eigenlijk wou”, zegt Hamblock. “Ik vroeg me af wat ik zou doen als ik al het geld van de wereld had. Het antwoord was: Chris en Megan naar een goede school sturen zodat ze hun leven op een goede manier kunnen beginnen.”

Hamblock besloot een stichting in het leven te roepen. Door van de west- naar de oostkust van de States te lopen wil hij zich laten sponsoren en zo 50.000 euro inzamelen. “Daarmee moet ik Chris en Megan gedurende vier jaar naar een goede school kunnen laten gaan”, schat hij.

De Amerikaan begon aan zijn tocht op 1 juli in Neah Bay, Washington. Daarvoor had hij eigenlijk nooit veel gelopen. “De eerste veertien dagen deden mijn benen echt pijn en mijn enkels waren helemaal opgezwollen. Nu we een paar weken verder zijn, loop ik zo’n 45 km per dag. Mijn benen zijn nog wat stijf, maar echt storend is dat niet.”

Na zes weken is hij al aan zijn tweede paar loopschoenen toe. Die hoopt hij opnieuw te vervangen als hij in Salt Lake City (Utah) aankomt. “Mijn basisbenodigdheden heb ik mee in een kinderwagen die ik voortduw. Onderweg luister ik meestal naar muziek op mijn mp3-speler en probeer ik zo weinig mogelijk aan de gewichtige dingen des levens te denken, want dat remt mijn snelheid af.”

In oktober hoopt Hamblock in Miami aan te komen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?