DVV Running Tour start nu zondag in Dendermonde

Voor het vijfde jaar op rij opent de DVV Running Tour met Dwars door Dendermonde. Nu zondag 23 maart worden opnieuw meer dan 2.500 deelnemers verwacht in de Ros Beiaardstad.

Er zijn bijna 2.000 lopers vooraf ingeschreven. De 10 km is met meer dan 1.000 voorinschrijvingen duidelijk de populairste afstand. Maar ook de Start to Run-afstanden (5 km en 2,5 km) en de Chiquita Kids Run (1 km voor kinderen van 6 tot 12 jaar) doen het goed.

Dendermonde biedt een zeer aantrekkelijk parcours: een lus door het centrum met na 500 m al een passage langs de Grote Markt. Erg leuk voor de toeschouwers, die op deze manier de lopers meerdere keren kunnen zien. De parcours blijven ongewijzigd t.o.v. vorig jaar en lopen door het oude stadsgedeelte en de mooie natuur rond Dendermonde. Alle afstanden finishen op de Grote Markt.

Meer dan lopen alleen

Dwars door Dendermonde is meer dan alleen lopen. Het Heilige Maagdcollege is de centrale locatie voor alle lopers, die er nadien kunnen genieten van gratis massage, een gratis zwembeurt of een hapje en een drankje. Voor de kleinsten is er een leuke Kids Village.

Inschrijven voor Dwars door Dendermonde kan vanaf 11 uur in het Heilige Maagdcollege (Noordlaan).

De DVV Running Tour is een verzameling van de 15 meest spectaculaire massalopen van ons land. Hoogtepunten zijn onder meer de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon en Dwars door Brugge. In totaal zullen zo een 100.000 recreatieve lopers aan de DVV Running Tour deelnemen.

Dwars door Dendermonde – praktische info:
Start: Kerkstraat (voor het Heilige Maagdcollege)
Finish: Grote Markt
Programma:
13u30: Chiquita Kids Run 1 km (4-12 jaar)
13u45: Dwars door Dendermonde 2,5 km
14u00: Dwars door Dendermonde 5 km
15u00: Dwars door Dendermonde 10 km

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?