DVV Running Tour start nu zondag in Dendermonde

Voor het derde jaar op rij opent de DVV Running Tour met HEMACO Dwars door Dendermonde. Nu zondag 18 maart wordt een recordaantal lopers, meer dan 2.500, verwacht in de Ros Beiaardstad.

Er zijn bijna 2.000 lopers vooraf ingeschreven. De organisatie verwacht het deelnemersaantal van vorig jaar, net geen 2.500, ruim te overschrijden. De 10 km is met meer dan 1.100 voorinschrijvingen duidelijk de populairste afstand. Maar ook de Start to Run-afstanden (5 km en 2,5 km) en de Chiquita Kids Run (1 km voor kinderen van 6 tot 12 jaar) doen het goed. Dwars door Dendermonde is de eerste officiële Start to Run-happening van het jaar.

Dendermonde biedt een zeer aantrekkelijk parcours: een lus door het centrum met na 500 m al een passage langs de Grote Markt. Erg leuk voor de toeschouwers die op deze manier de lopers meerdere keren kunnen zien. Het parcours van de Chiquita Kids Run 1 km en de 2,5 km en 5 km blijven ongewijzigd. Het parcours van de 10 km is vernieuwd en loopt door het oude stadsgedeelte en de mooie natuur rond Dendermonde. Alle afstanden finishen op de Oude Markt.

800M-LOPER JAN VAN DEN BROECK GEEFT HET STARTSCHOT

Jan Van Den Broeck, vorig weekend 5de op de 800m op het WK indoor, is inwoner van Dendermonde. Hij geeft niet alleen het startschot van de 10 km samen met burgemeester Piet Buysse, maar zal zelf ook meelopen met de 5 km.

Op de 10 km verschijnt Thomas De Bock (vorig jaar 2de) aan de start. Hij behoort samen met Kris Moernaut tot de topfavorieten. Bij de vrouwen zijn Gwendolyn De Deyne (vorig jaar 2de) en Els Talloen (vorig jaar 3de) de favorieten.

HEMACO Dwars door Dendermonde is meer dan alleen lopen. Het Heilige Maagdcollege is de centrale locatie voor alle lopers die er nadien kunnen genieten van een gratis zwembeurt en een concert. Voor de kleinsten is er een groot Kids Village.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?