DVV Antwerp 10 Miles verwacht 23.000 lopers

Op 17 april vindt de 26ste editie van de DVV Antwerp 10 Miles plaats. De organisatie verwacht 23.000 lopers aan de start van deze voorjaarsklassieker.

In totaal worden op 17 april 23.000 lopers verwacht in Antwerpen (foto golazo)
Nu al zit de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon aan 10.000 inschrijvingen. Aangezien de wedstrijd dit jaar in de Paasvakantie valt, worden er in totaal 23.000 lopers verwacht.
 
De DVV Antwerp Marathon is met 2.000 deelnemers samen met de Brussels Marathon de grootste van het land. Sinds vorig jaar worden alle Belgische én Nederlandse mannen onder drie uur en vrouwen onder vier uur uitgenodigd om gratis deel te nemen.

Gino Van Geyte neemt het op tegen onder andere de Belgen Van Droogenbroeck, Neven, Stessens en Fays en de Kenianen Elijah Kemboi (PB 2.16.11) en zijn debuterende landgenoot Nicholas Korir.

De Kennedytunnel is uitgegroeid tot het symbool van de Antwerp 10 Miles (foto gva)
De Kennedytunnel is uitgegroeid tot het symbool van de DVV Antwerp 10 Miles en werd samen met de Waaslandtunnel opnieuw in het parcours opgenomen. Onder andere Koen Wilssens en Tom Van Hooste zijn de Belgische toplopers op deze wedstrijd, die deel uitmaakt van de Partena Run Classics Vlaanderen. Ook onder andere Lindsey Pfaff, Francesca Vanthielen, Geert Hoste, Ilsa Van Hoecke en Lien Willaert zullen er aan de start staan.  

Voor de vrouwen is er de ASICS Ladies Run over een afstand van 5 km. Met 2.000 deelnemers, exclusief vrouwen, is dit de grootste Ladies Run van het land. Weervrouw Sabine Hagedooren schreef zich alvast in! Ook de mannen kunnen in Antwerpen terecht voor 5 km met de DVV Antwerp Short Run. Voor de allerkleinsten is er naar goede gewoonte weer een Chiquita Kids Run over 1 km. Voor velen een aangename eerste kennismaking met de sport.
 
ANTWERP RUNNING VILLAGE 

Op Linkeroever is er naar jaarlijkse gewoonte een grote loopbeurs (foto golazo)
Het Antwerp Running Village krijgt een centrale plaats op het evenement met een kinderdorp, DJ, relaxruimte, VIP-dorp, bedrijventerrein, Massage Team, Stretch Point met Kim Gevaert en de vierde editie van het RS Lab Runners Expo.

Actieve lopers kunnen in de expotent van 900m² aan de Charles De Costerlaan terecht voor een beurs met alle grote merken. Chips en borstnummers dienen er te worden afgehaald, en late beslissers hebben er de mogelijkheid om zich alsnog in te schrijven.


DVV Antwerp 10 Miles & Marathon (17 april)
Programma:
9.30u: DVV Antwerp Marathon
13.00u: Chiquita Kids Run 1 km
13.30u: DVV Antwerp Short Run 5 km
14.30u: ASICS Ladies Run 5 km
15.30u: DVV Antwerp 10 Miles

Start:
Thonetlaan, Linkeroever (alle afstanden)
Finish:
Grote Markt, Antwerpen (Marathon)
Charles De Costerlaan, Linkeroever (overige afstanden)

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?