DVV Antwerp 10 Miles & Marathon op recordkoers

Er zijn al meer dan 26 000 voorinschrijvingen voor de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon, nu zondag 22 april. Bijna 30.000 lopers worden in Antwerpen verwacht, een absoluut record.

Er worden 30.000 lopers aan de start verwacht voor een van de wedstrijden van de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon. Dat zijn er 7.000 meer dan vorig jaar en 4.000 meer dan het recordjaar 2010. Daarmee is dit Antwerpse loopevenement het grootste van Vlaanderen.

Het gros van de deelnemers gaat van start in de 10 Miles die de lopers dit jaar opnieuw door de Kennedytunnel voert. Deze wedstrijd geldt zowel voor de mannen als de vrouwen als openingswedstrijd voor het regelmatigheidscriterium Partena Run Classics. Verwacht wordt dat we een duel krijgen tussen de winnaar van vorig jaar, Bruggeling Alex Diaz Rodriguez, en de winnaar van 2010 Stefaan Van Den Broeck. Bij de vrouwen is Sigrid Vanden Bempt topfavoriete.

Ook bekend Vlaanderen komt aan de start. Geert Hoste, Walter Baele, Hans Otten, Jeroen Meus, Linde Merckpoel, Francesca Vanthielen, Siska Schoeters, en loopambassadeurs van de Stad Antwerpen Tine Embrechts en Sven Pichal, trekken hun loopschoenen aan.

Acteur Niels Destadsbader waagt zich ten voordele van de Damiaanactie zelfs aan de marathon. Net als de voorbije jaren wordt het peloton van 2.000 marathonlopers aangevoerd door de betere Belgen en enkele Keniaanse atleten. Lander Van Droogenbroeck (2u16m18s) en Florent Caelen (2u18m31s) zijn België’s marathonhoop in bange dagen. Maar ook Tim Stessens mikt op een tijd onder de 2u20. Topfavoriet is de Keniaan Paul Kiprop, winnaar van de Brussels Marathon 2011 in 2u14m51s. Hij krijgt steun van landgenoot Eric Kering die zijn debuut maakt op de marathon. 

INSCHRIJVEN NOG MOGELIJK

Inschrijven voor alle afstanden kan nog ter plaatse in de tent langs de Charles de Costerlaan op Linkeroever en dat op vrijdag 20 april (15-20u), zaterdag 21 april (11-17u) en zondag 22 april (vanaf 7u30).

Ook lopers die al ingeschreven zijn, kunnen hun borstnummer op vrijdag en zaterdag al afhalen. Zo vermijd je de grote drukte op zondag! Omdat een massa atleten én supporters verwacht worden, is het belangrijk om op tijd te vertrekken. Er wordt aangeraden minstens twee uur voor de start aanwezig te zijn.

Alle wedstrijden starten in de Thonetlaan. De marathon komt aan op de Grote Markt, de andere wedstrijden in de Charles de Costerlaan. Hoofdsponsor DVV zorgt voor bijna 30 paar handen die nadien je stramme spieren loswerken. Maar ook aan de warming-up is gedacht. Elodie Ouedraogo geeft haar ultieme stretchtips op het DVV Stretch Point.

SCHEPEN GEEFT GOEDE VOORBEELD

Het startschot voor de 10 Miles wordt gegeven door Kolonel Dirk Verhaegen, Militaire Provincie Commandant van Antwerpen, en Schepen voor sport Ludo Van Campenhout. “De Marathon en 10 Miles was al de grootste sportmanifestatie, maar nu breken we met bijna 30.000 deelnemers ook dit record. Ik doe zelf mee en voor mij blijft dit hét actief sportevenement van het jaar. Vooral omdat door de verschillende afstanden en formules eigenlijk iedereen de kans krijgt om mee te sporten. Dat uit onderzoek blijkt dat twee op drie Antwerpenaars regelmatig sport, was dan ook één van de hoofdredenen dat onze stad in 2013 Europese Sporthoofdstad wordt”, aldus Van Campenhout.

ANTWERPEN, SPORTIEVE PROVINCIE

Het grootste deel van de bijna 30.000 lopers komt uit de Provincie Antwerpen. Gedeputeerde voor sport Koen Helsen: “De DVV Antwerp 10 Miles & Marathon is voor duizenden lopers dé afspraak van het jaar. Dit jaar nemen er ook 17 handbikers deel aan de loopwedstrijden. Een aantal van hen gaan enkele minuten voor de eigenlijke start van de 10 Miles hun persoonlijke uitdaging aan. De deelname van de handbikers is een fantastische promotie voor G-sport of sport voor personen met een handicap. Mede dankzij het provinciaal sportbeleid zit G-port in de lift. Sinds 2010 kwamen er maar liefst 72 G-sportclubs bij in onze provincie, wat het totaal op 201 clubs brengt. Bovendien wil het provinciebestuur met de ‘Start to G-sport’-campagne vijf G-sporttakken in de kijker zetten: wielrennen, badminton, tennis, basket en gym. Ik ga de G-sporters alvast enthousiast en luidkeels aanmoedigen.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?