DVV Antwerp 10 Miles & Marathon breekt records

Er zijn al meer dan 38.000 voorinschrijvingen voor de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon, nu zondag 27 april. Bijna 41.000 lopers worden in Antwerpen verwacht, een absoluut record. Inschrijven voor alle afstanden kan nog altijd!

Op zondag 27 april worden zowat 41.000 lopers aan de start verwacht voor één van de wedstrijden van de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon. Dat zijn er 6.000 meer dan vorig jaar en maar liefst 8 maal meer dan 10 jaar geleden. Het gros van de deelnemers gaat van start in de 10 Miles die de lopers dit jaar opnieuw door de Kennedytunnel voert.

Om de massa lopers op een comfortabele manier te laten deelnemen, werd het programma aangepast en zal de 10 Miles voor het eerst in 3 golven van om en bij de 10.000 deelnemers starten en dit om de 30 minuten.

Inschrijven

Inschrijven voor alle afstanden kan nog ter plaatse in de tent langs de Charles de Costerlaan, Linkeroever, op:
o vrijdag 25 april: 15u – 20u
o zaterdag 26 april: 11u – 17u
o zondag 27 april: vanaf 7u30

Ook lopers die al ingeschreven zijn, kunnen hun borstnummer op vrijdag en zaterdag al afhalen. Zo vermijd je de grote drukte op zondag! Op dezelfde locatie vindt ook de RS Lab Runners Expo plaats, de grootste beurs voor loopgerelateerde producten in België.

Programma

Het programma voor 27 april ziet er als volgt uit:
o 09u00: DVV Antwerp Marathon
o 11u00: Chiquita Kids Run 1 km (6 tot 12 jaar)
o 12u00: DVV Antwerp Short Run 5 km & recreatieve handbikewestrijd 5 km
o 13u00: ASICS Ladies Run 5 km
o 15u00: wave 1 DVV Antwerp 10 Miles & 10 Miles voor handbikers (wave 2 = 15u30; wave 3 = 16u00)

Alle wedstrijden starten in de Thonetlaan. De marathon komt aan op de Grote Markt, de andere wedstrijden in de Charles de Costerlaan.

10 Miles voor supporters

Er worden zondag ook enkele tienduizenden toeschouwers verwacht. Vooral op Rechteroever zal een massa volk de lopers aanmoedigen. Verschillende supporterszones met DJ’s worden voorzien op het parcours van de 10 Miles. Op 3 van de 5 zones voorziet Studio Brussel zijn beste DJ’s.

De 5 zones met DJ’s bevinden zich op volgende locaties:
o de volledige lengte van de Kaaien (3 dj’s, met ondermeer Vitalski)
o Sint-Paulusplaats (dj Christophe Lambrecht)
o Meir, thv de Wapper (dj Skyve)
o Italiëlei, thv de Paardenmarkt (dj Jonas Decleer)
o Oude Leeuwenrui

Ook bij start en finish, waar voor het eerst een supporterstribune wordt gebouwd, en op het parcours van de marathon is heel wat animatie voorzien.

Toppers aan de start van de Marathon en de 10 Miles

Met ruim 2.200 lopers aan de start is ook de marathon een succes. Het peloton wordt aangevoerd door de betere Belgen en enkele Keniaanse atleten. Jesse Stroobants maakt zijn langverwachte debuut, daarnaast staan ook Gino Van Geyte en Jelle Bertels aan de start. Ze mikken allebei op een tijd rond de 2u20. Topfavorieten zijn de Kenianen Moses Mwarur (PB: 2u18m44s) en James Emuria (PB: 2u17m39s).

Op de 10 Miles wil thuisloper Nick Van Peborgh gaan voor een drie op drie. Kim Ruell en Kjell De Hondt zullen zijn voornaamste tegenstanders zijn.

Ook bekend Vlaanderen komt aan de start. Francesca Vanthielen, Koppen-presentator Tim Verheyden, Linde Merckpoel, Joke Van de Velde, Otto-Jan Ham, Tine Embrechts, Ronny Mosuse, minister-president Kris Peeters en minister Hilde Crevits. Met hun deelname zullen zij, net als enkele duizenden andere lopers, geld inzamelen voor goede doelen zoals Special Olympics Belgium, Think-Pink en SOS Kinderdorpen.

Net als vorig jaar is er een handbike competitie voor personen met een handicap. Wim Decleir, de bronzen medaillewinnaar op de Paralympics in Londen, staat aan de start. Deze atleten vertrekken enkele minuten voor de 10 Miles lopers.

DVV stretch en massage

Hoofdsponsor DVV zorgt voor meer dan 30 paar handen die nadien je stramme spieren loswerken. Maar ook aan de warming-up is gedacht. Elodie Ouedraogo geeft haar ultieme stretchtips op het DVV Stretch Point ruim een half uur voor het vertrek van iedere wave.

Deelnemers reizen gratis met De Lijn naar de 10 Miles

De organisatie verwacht een massa atleten en supporters. Het is dus belangrijk om op tijd te vertrekken. De lopers wordt aangeraden minstens twee uur voor de start aanwezig te zijn. Alle deelnemers kregen dit jaar voor het eerst via mail gepersonaliseerde mobiliteitsinfo met hun ideale route naar het event.

Wie zich die dag wil verplaatsen in de stad, neemt bij voorkeur de fiets of het openbaar vervoer. Wie met de trein komt en nadien de tram, geraakt erg makkelijk ter plaatse. Het gebruik van De Lijn is op 27 april in heel Vlaanderen gratis voor deelnemers aan de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon.

Ook in de fietsers- en voetgangerstunnel zal het druk zijn op zondag. Een goed alternatief is de Flandriaboot die iedereen gratis kan nemen tussen het Steen en het Sint-Annastrand. Fietsen zijn noch in de voetgangerstunnel, noch op de Flandriaboot toegelaten. Er worden gratis fietsenstallingen voorzien op linkeroever (Imalsoplein) en rechteroever (Sint-Jansvliet, Steenplein en Zuiderterras) zodat bezoekers en sporters van daar met de boot of via de voetgangerstunnel vlot naar de andere kant kunnen gaan. Wie met de auto komt, parkeert het best op één van de park & ride-parkings aan de rand van de stad en neemt van daar opnieuw de tram naar het centrum.

Supporters genieten met een dagpas voor maar 3 euro op 27 april van onbeperkt vervoer op alle trams en bussen van De Lijn in gans Vlaanderen.

Maatregelen Kennedy- en Waaslandtunnel

Op zondag 27 april zijn volgende tunnels beperkt en tijdelijk afgesloten:
o Waaslandtunnel: afgesloten van 8.30 tot 10.30 uur en van 14.30 tot 19.45 uur;
o Bolivartunnel: afgesloten tussen 12 en 18 uur;
o Kennedytunnel: de koker richting Gent wordt tussen 13.45 en 18 uur afgesloten. In de andere koker is verkeer in beide richtingen toegelaten tijdens deze periode.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.