DVV Antwerp 10 Miles & Marathon breekt records

Er zijn al meer dan 31.000 voorinschrijvingen voor de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon, nu zondag 21 april. Bijna 35.000 lopers worden in Antwerpen verwacht, een absoluut record.

Op zondag 21 april worden zowat 35.000 lopers aan de start verwacht voor één van de wedstrijden van de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon. Dat zijn er 5.000 meer dan vorig jaar. Daarmee is dit Antwerpse loopevenement het grootste van Vlaanderen. Het gros van de deelnemers gaat van start in de 10 Miles die de lopers dit jaar opnieuw door de Kennedytunnel voert.

Inschrijven voor alle afstanden kan nog ter plaatse in de tent langs de Charles de Costerlaan, Linkeroever, op vrijdag 19 april (15u-20u), zaterdag 20 april (11u-17u) en zondag 21 april (vanaf 7u30). Ook lopers die al ingeschreven zijn, kunnen hun borstnummer op vrijdag en zaterdag al afhalen en zo de grote drukte op zondag vermijden. Op dezelfde locatie vindt ook de RS Lab Runners Expo plaats, de grootste beurs voor loopgerelateerde producten in België.

Alle wedstrijden starten in de Thonetlaan. Naar aanleiding van de gebeurtenissen in Boston wordt er zowel voor de start van de marathon als de 10 Miles een moment van stilte gehouden. De marathon komt aan op de Grote Markt, de andere wedstrijden in de Charles de Costerlaan.

TOPPERS EN BV’S

Voor het eerst verschijnen meer dan 2.000 marathonlopers aan de start. Het peloton wordt aangevoerd door de betere Belgen en enkele Keniaanse atleten. Florent Caelen (PB 2u18m31s) is misschien wel België’s marathonhoop in bange dagen. Daarnaast starten ook Abdelhadi El Hachimi (PB 2u11m30s), 38 jaar, maar de snelste Belgische marathonloper op dit moment en de verrassende Gino Van Geyte, die opnieuw op een tijd onder de 2u20 mikt. Topfavoriet is de 30-jarige Keniaan Samson Bungei, die een besttijd van 2u08m36s heeft staan (Keulen, 2009). Hij krijgt steun van landgenoot Kenneth Korir (PB 2u13m10s).

Op de 10 Miles wil Nick Van Peborgh zijn titel verlengen. Krijn van Koolwijk, Kim Ruell en Kjell De Hondt zullen zijn voornaamste tegenstanders zijn. Bij de vrouwen verwachten we een open strijd tussen de winnares van vorig jaar de Nederlandse Anjolie Engels-Wisse en Veerle Van Linden.

Leuk extraatje: halfweg (na 8 km) is er de Lensonline.be tussensprint. De loper en loopster die daar als eerste passeren winnen een premie. Speaker van dienst daar is… Vitalski.

Ook bekend Vlaanderen komt aan de start. Geert Hoste, Francesca Vanthielen, Siska Schoeters, Saskia De Coster, Tine Embrechts, minister-president Kris Peeters, minister Hilde Crevits, burgemeester Bart De Wever en Lesley-Ann Poppe (ASICS Ladies Run 5 km).

Net als vorig jaar is er een handbike competitie voor personen met een handicap. Wim Decleir, de bronzen medaillewinnaar op de Paralympics in Londen, staat aan de start. Deze atleten vertrekken enkele minuten voor de 10 Miles lopers.

ONGEZIENE HOEVEELHEID ANIMATIE

Ook voor de niet-lopers valt er vanalles te beleven langs de parcours van de verschillende wedstrijden. In het jaar dat Antwerpen Europese Sporthoofdstad is, wordt er door Sporting A extra ingezet op animatie voor zowel lopers als supporters.

Langs het parcours van de 10 Miles zijn maar liefst 12 verschillende acts voorzien. Op dat van de marathon zijn dat er niet minder dan 25.

BEREIKBAARHEID

De organisatie verwacht een massa atleten en supporters. Het is dus belangrijk om op tijd te vertrekken. De lopers wordt aangeraden minstens twee uur voor de start aanwezig te zijn.

Wie zich die dag wil verplaatsen in de stad, neemt bij voorkeur de fiets of het openbaar vervoer. Wie gebruik maakt van de speciale pendelbussen tussen P&R Metropolis en Linkeroever of met de trein komt, geraakt erg makkelijk ter plaatse. Ook in de fietsers- en voetgangerstunnel zal het druk zijn op zondag. Een goed alternatief is de Flandriaboot die iedereen GRATIS kan nemen tussen het Steen en het Sint-Annastrand.

Programma DVV Antwerp 10 Miles & Marathon
09u30: DVV Antwerp Marathon
13u00: Chiquita Kids Run 1 km (6 tot 12 jaar)
13u30: DVV Antwerp Short Run 5 km & recreatieve handbikewestrijd 5 km
14u30: ASICS Ladies Run 5 km
15u30: DVV Antwerp 10 Miles & 10 Miles voor handbikers

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?