DVV Antwerp 10 Miles is ook voor jou het Grote Lentedoel!

Regen, sneeuw, hagel en ijs zijn vaak niet bevorderlijk om je wekelijkse trainingsritme te handhaven. En dit terwijl jij tijdens deze periode je vast weer voorneemt om in 2012 meer te gaan bewegen.

Wij geven je hieronder enkele tips om fit de winterperiode door te komen:

  • Stel jezelf een doel: schrijf je nu alvast in voor bijvoorbeeld de DVV Antwerp 10 Miles op zondag 22 april. Met een concreet doel ben je sterker gemotiveerd om regelmatig te trainen. En dat heb je soms wel even nodig als het buiten koud en nat is.
  • Betrek ook jouw familie, vrienden, collega’s bij je doel en je trainingen. Schrijf samen in en motiveer elkaar om regelmatig samen te trainen. Zo hou je het ook gezellig!
  • Zorg voor aangepaste kleding: “ademend” regenjasje, een lange broek, muts en handschoenen en aangepaste sokken houden je lekker warm en droog. Overdrijf ook niet en zorg voor laagjes: 3 dunne laagjes lopen comfortabeler dan 1 dikke laag.
  • Denk aan je veiligheid: voorzie je loopkledij van reflecterende strips en kies voor een goed verlicht parcours. Spreek af met vrienden om samen te lopen, in groep ben je beter zichtbaar.
  • Geniet van de feestdagen maar probeer je trainingen niet al te veel te onderbreken. Regelmatig blijven trainen zorgt ervoor dat je zonder problemen kan genieten van alle lekkers dat je voorgeschoteld krijgt en toch de extra kilo’s onder controle kan houden.
  • Kies, zeker bij vriesweer, voor een gezapiger “wintertempo”. Wie bij temperaturen onder nul en op een ijzige ondergrond net zo hard loopt als tijdens de zomertraining heeft meer kans op blessures. Maak nooit de fout je parkoerstijden van de winter te vergelijken met die van je zomertrainingen.
  • Beperk je trainingsomvang: onderzoek heeft aangetoond dat de ideale trainingsomvang tijdens de winter tussen de 40 en 60 kilometers per week ligt. Zo blijft je immuunsysteem op pijl en word je minder vaak verkouden.
  • Drink voldoende. Tijdens het lopen in de winter verliezen we bijna net zo veel vocht als in de zomer. Je transpireert immers ook bij lagere temperaturen en bovendien zorgt de droge winterlucht voor extra dehydratatie.
  • Bescherm je huid, deze heeft immers ook te lijden onder de droge winterlucht. Smeer je vooraf in met een vochtinbrengende crème.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?