DVV Antwerp 10 Miles gaat laatste rechte lijn in

Nu zondag blaast de DVV Antwerp 10 Miles & marathon 25 kaarsjes uit. Het jubileum wordt gevierd met opnieuw een recordaantal deelnemers en volgens de voorspellingen een heerlijk loopweertje.

De DVV Antwerp 10 Miles is met 17.500 deelnemers de afstand met de grootste groeimarge. (foto sven michiels)
Enkele dagen voor het evenement hebben zich al 23.035 deelnemers geregistreerd, dat zijn er ongeveer 2.300 meer dan op hetzelfde moment vorig jaar. Vooral het deelnemersaantal van de DVV Antwerp Short Run, ASICS Ladies Run en DVV Antwerp 10 Miles is weer opvallend gestegen.

In totaal worden er zondag 26.500 lopers verwacht, bijna 1.500 meer dan vorig jaar. Er zullen de komene dagen immers nog heel wat last-minute inschrijvingen gebeuren. Tot en met woensdag kan dit bij RS Lab Duffel en Gent, en tot en met donderdag bij RS Lab Beveren. Vrijdag (15-20u), zaterdag (11-17u) en zondag (vanaf 7u30) kunnen late beslissers nog terecht in de expotent in de Charles De Costerlaan.

De 10 Miles is meer dan ooit uitgegroeid tot een teambuilding-activiteit. Liefst 168 bedrijven en groepen hebben zich al ingeschreven. Door de samenwerking met SVS en de Antwerpse scholen komen er ook meer dan 3.000 leerlingen uit meer dan 70 scholen mee.

1.800 lopers uit 15 verschillende landen zullen van start gaan op de DVV Antwerp Marathon. Gino Van Geyte neemt het daarin op tegen onder andere de Belgen Kris Moernaut, Koen Neven, Lander Van Droogenbroeck en Omar Bekkali en de Keniaan Dismas Lotira (PB 2.13.35) en zijn debuterende landgenoten Nahashon Kimaiyo (PB halve marathon 62.58) en Luke Kipkosgei (PB halve marathon 61.10).

17.500 X MILES

De DVV Antwerp 10 Miles is met naar schatting meer dan 17.500 deelnemers ongetwijfeld de afstand met de grootste groeimarge in de toekomst. Deze wedstrijd door de kennedy- en de Waaslandtunnel maakt eveneens deel uit van de Partena Run Classics Vlaanderen. Bij afwezigheid van de geblesseerde winnaar van vorig jaar Koen Wilssens en nummer twee Hans Janssens wordt een open wedstrijd verwacht, met Guy Fays, Antoine Duvivier, Kjell De Hondt en Stefaan Van den Broek als topfavorieten.

Naast de marathon en de 10 Miles is er ook nog de ASICS Ladies Run 5 km, onderdeel van de Partena Run Classics en grootste Ladies Run in België, de DVV Antwerp Short Run 5 km voor mannen en voor de allerkleinsten de Chiquita Kids Run over 1 km. Nieuw dit jaar is de Start to G-sport 5 km voor handbikers. Peter Erwin Vervecken zal eveneens aan deze race deelnemen in een handbike.

LOPENDE BV’S

Traditioneel maken weer heel wat lopende BV’s hun opwachting in Antwerpen. Dit jaar zijn dat onder andere Kobe Ilsen, Geert Hoste, Walter BaeleFrancesca Vanthielen en Erika Van Tielen (10 Miles), Els De Schepper en Nele Somers (Ladies Run) en Sven Pichal (Short Run).

Naast de deelnemers worden ook de verwachte 35.000 toeschouwers in de watten gelegd in Antwerpen. Het Antwerp Running Village op Linkeroever krijgt daarbij een centrale plaats met een VIP-dorp, bedrijventerrein en RS Lab Runners Expo.


DVV Antwerp 10 Miles & Marathon (25 april)
Programma:
9.30u: DVV Antwerp Marathon & Aflossingsmarathon
13.15u: Chiquita Kids Run 1 km
13.30u: DVV Antwerp Short Run 5 km
14.30u: ASICS Ladies Run 5 km
15.30u: DVV Antwerp 10 Miles

Start:
Thonetlaan, Linkeroever
Finish:
Grote Markt, Antwerpen (marathon & aflossingsmarathon)
Charles De Costerlaan, Linkeroever (overige afstanden)

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?