Duurzaam én snel: maak kennis met de Air Zoom Alphafly Next% Nature

De Nike Air zoom Alphafly Next Nature combineert Nike's meest prestatiegerichte eliteschoen met milieubewuste eigenschappen.

Nike lanceerde vorige week de Air Zoom Alphafly Next% Nature, die lopers dezelfde voordelen biedt als de befaamde Alphafly, maar dan in een duurzaam, milieubewust jasje.

De Next% Nature maakt deel uit van Nike’s Move to Zero, waarmee het merk streeft naar een CO2-neutraal en afvalvrij productieproces. Gefabriceerde materialen zijn momenteel goed voor zo’n 70 percent van Nike’s totale ecologische voetafdruk. Nu zet Nike in op innovering om het gebruik van C02-materialen te verminderen. Het merk focust hierbij op het elimineren van afval en op het vervaardigen van producten die beter zijn voor het milieu én sporters. Een opvallende nieuwigheid die hier onderdeel van uitmaakt: de Air Zoom Alphafly Next% Nature.

De middenzool van de Next% Nature bestaat uit 70% gerecycleerde foam en de vooruitstuwende, stijve Flyplate is gemaakt van 50% gerecycleerde koolstofvezel. Het bovenwerk is gemaakt van het lichte Flyknit-materiaal, dat minstens 45% gerecycleerd polyester bevat. Het proces dat hiervoor gebruikt wordt vermindert productieafval met gemiddeld 60% in vergelijking tot traditionele schoenenbovenwerken.

Elke aanpassing die Nike deed tijdens het productieproces van de Air Zoom Alphafly Next Nature brengt het merk dichter bij haar doel om minstens 80% van haar producten te recycleren en te hergebruiken voor nieuwe Nike producten tegen 2025.

De Alphafly Next% Nature is sinds 13 september verkrijgbaar via www.nike.com

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?