Duizenden Flandriens lopen door Vlaamse Ardennen

Om een echte Flandrien genoemd te worden hoef je geen fietser te zijn. In de Loop van Vlaanderen doorkruisten bijna 2000 wandelaars en lopers de Vlaamse Ardennen. Christoph Schelfhout was de allerstrafste en won de trail-run over 50 km.

Oudenaarde is niet alleen het centrum van de Ronde van Vlaanderen, maar ook dat van de Loop van Vlaanderen. De Grote Markt was de start- en aankomstplaats voor alle wandel- en looptochten. Er waren loop- en wandeltochten van 10 en 25 km en exclusief voor lopers was er ook een race over 50 km.

Bij de lopers was de 25 km de populairste afstand met 1000 inschrijvingen. Winnaar werd Rob Woestenborghs in een tijd van 1 uur, 33 minuten en 13 seconden. Cedric Piessens was in 36 minuten en 15 seconden de snelste van de ruim 400 deelnemers aan de 10 km.

De dappersten onder de Galliërs waren de Belgen en de dappertsten onder de deelnemers aan de Loop van Vlaanderen waren de 200 lopers die voor de trail-run van 50 km kozen. Het parcours doorkruiste de Vlaamse Ardennen en bevatte legendarische hellingen uit de Ronde van Vlaanderen als de Paterberg, de Koppenberg en de Oude Kwaremont.

Winnaar werd Christoph Schelfhout in een tijd van 3 uur, 45 minuten en 15 seconden. Gert Mertens legde beslag op de tweede plaats met een chrono van 3:52:25 en Koen Van Roey finishte als derde in 3:54:45.

Het warme weer maakte dat de inspanningen onderweg goed gedoseerd moesten worden, maar na afloop konden alle Flandriens met een deugddoend en welverdiend drankje nagenieten op de zonovergoten Grote Markt.