Duitser loopt marathon achterwaarts

Zes uur en 50 minuten deed Ralf Klug erover om de internationale marathon van Praag achterwaarts (!) te lopen. De Duitser wilde op die manier geld inzamelen voor een kindertehuis in Tsjechië.

De 46-jarige Duitser, afkomstig van Kandern, oefende nauwelijks voor de stunt. Klug verklaarde voor de marathon dat hij binnen de 7 uur wou finishen in Praag, wat hem tegen alle verwachtingen in dan ook nog eens lukte.

Ralf Klug liep de marathon achterwaarts. (foto Privat)
“Ik voel me helemaal oké. Alleen mijn kuiten doen een beetje pijn”, zei Klug na afloop van de marathon. De Duitser is altijd wel een gretige atleet geweest, maar stopte ruim twintig jaar geleden met hardlopen. Drie jaar geleden begon hij terug met trainen, net na zijn verhuis naar de Tsjechische hoofstad.

Twee jaar geleden liep Klug zijn eerste marathon in jaren, eveneens zonder een degelijke voorbereiding. “Mijn lichaam kan tegen een stootje, ook zonder al te veel training. Ik denk dat de meeste dingen in de sport door het hoofd bepaald worden.”

Met zijn wel zeer unieke marathon zamelde hij geld in voor een kindertehuis in Tsjechië. Hij vond een sponsor die hem 112,6 euro per afgelegde kilometer bood. Dat leverde het kindertehuis om en bij de 5000 euro op.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?