Duitser loopt 2.200 km in 30 dagen

Jürgen Mennel heeft in 30 dagen tijd 2.200 km gelopen van het Duitse Heilbronn naar het Griekse Marathon. Hij deed dat ter ere van het 2500-jarige bestaan van de marathon.

Jürgen Mennel.
De 50-jarige Mennel begon op 20 september aan zijn opmerkelijke tocht. Amper 30 dagen later bereikte hij zijn eindbestemming in Griekenland.

Dat betekent dat de Duitser gemiddeld bijna 74 km per dag aflegde, maar in de praktijk had hij de meeste dagen meer dan 90 km op de teller. “Ik ben blij en gelukkig dat ik het gehaald heb”, kon Mennel nog uitbrengen bij zijn aankomst.

De Duitse ultraloper betoonde met zijn tocht eer aan het 2500-jarig jubileum van de marathon. Volgens de overlevering was het de boodschapper Philippides die in 490 voor Christus van Marathon naar Athene liep om de Griekse overwinning op de Perzen te melden.

Eerder dit jaar was Grieks marathonrecordhoudster Maria Polyzou de eerste atlete die de 520 kilometer van Athene naar Sparta (en vervolgens terug) liep in navolging van de afstand die Philippides destijds eveneens gelopen zou hebben om Spartaanse hulp in de oorlog te vragen. Eind oktober staat de ‘Classic’ Athene Marathon ook in het teken van het jubileum.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?