Duitser loopt 1.800ste marathon in Kasterlee

Blikvanger op de marathon van Kasterlee afgelopen weekend was Horst Preisler. De 77-jarige Duitser liep er zijn 1.800ste (!) marathon. De wedstrijd werd gewonnen door Nid Rumpakwaen.

Preisler finishte net binnen de zes uur. “Het was een zware wedstrijd door de lastige ondergrond, maar wel een mooie”, zegt de Duitser in Gazet van Antwerpen. “Ik vond de sfeer ook heel goed. Ik ben heel blij dat ik hier nummer 1.800 heb kunnen afwerken.” 

Preisler loopt in principe elk weekend een marathon. “Ik liep er ooit enkele keren twee marathons per weekend, maar dat is niet echt voor herhaling vatbaar. Ik liep al in zeventig landen en elke marathon heeft wel iets. Soms is het een schitterend parcours, in andere landen is de bevolking dan weer prachtig. Ik heb wel een heel stuk van de wereld gezien.”

De meest speciale wedstrijd liep Horst ooit in Japan. “Het was een herdenking van de atoombommen in 1995, vijftig jaar na de aanvallen op Hiroshima en Nagasaki. Tussen deze twee steden ging de wedstrijd over 430 kilometer. Er waren zeven deelnemers, waarvan er twee het einde bereikten. Ik moest na 350 kilometer afhaken, maar heb er wel schitterende herinneringen aan.”

Loopt Preisler nu door richting 2.000? “Het wordt moeilijk om dat aantal te halen. Mijn eerste doel is zo’n vijftig marathons per jaar te lopen. Dan is het de vraag hoe lang ik dit nog kan volhouden.”

De marathon werd gewonnen door Nid Rumpakwaen in 2u24:29. Hij haalde het op het einde van de lokale favoriet Jan Daems. In totaal namen 1.500 sportievelingen deel aan de hele en de halve marathon, goed voor een absoluut record. Volgens de organisatie is dat mede te ‘danken’ aan de orkaan Sandy, die zorgde voor de afgelasting van de New York City Marathon. Heel wat Belgische deelnemers besloten daarom in plaats van in NY in Kasterlee aan de start te komen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?