‘Dubbeldekkers zijn een must in mijn loopschema’

Veerle Beernaert is een naam die misschien niet meteen een belletje doet rinkelen. Nochtans prijkt onder meer de Spartathlon op haar palmares. Met dank aan ... dubbeldekkers.

In onze rubriek De Meeloper trok running.be-journalist Dirk Van Thuyne onlangs naar het Provinciedomein Bergelen in Wevelgem om een eindje te lopen met Veerle Beernaert. Kinderspel voor de 47-jarige ultraloopster, want vorig jaar finishte ze als tweede Belgische vrouw ooit (na Katia Nolens, twintig jaar geleden) in de legendarische Spartathlon. Die wedstrijd loopt van Athene naar Sparta en telt 246 kilometer.

Aan Dirk verklapte ze een belangrijk ingrediënt van haar looptraining: “Dubbeldekkers!” Kwestie dat je niet denkt dat het om een royale hamburger van een of andere fastfoodketen gaat, legt Veerle het begrip even uit: “Twee dagen na elkaar een marathon of meer lopen.” Dat zo’n voorbereiding op een ultra best wat doorzettingsvermogen vereist, bewijst ook volgende anekdote van Veerle: “Mijn man vertrok op een dag rond 7.45u naar zijn werk en toen begon ik aan een lange training: rondjes van 4 kilometer. Die training stopte toen mijn echtgenoot om 16.45u weer thuiskwam.”

Het volledige interview met Veerle Beernaert lees je in het januarinummer van running.be. Je kan het artikel hier ook digitaal raadplegen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?