Dubbel record in GVA Dwars door Mechelen

De 8ste editie van GVA Dwars door Mechelen was alweer een schot in de roos. Met 4600 lopers aan de start sneuvelde het deelnemersrecord en Mats Lunders zorgde op de 10 km voor een parcoursrecord.

Het parcours van GVA Dwars door Mechelen gidste de deelnemers ook dit jaar via een prachtige lus langs de Dijle naar de bruisende binnenstad van Mechelen.

De allerkleinsten beten om 13u de spits af. De Chiquita Kids Run over 1 km mocht een driehonderdtal lopertjes tussen 6 en 12 jaar verwelkomen. Om 14u30 volgde dan een Start to Run over 5 km en om 15u15 kwam de apotheose met de wedstrijd over 10 km.
 
Het gros van de deelnemers – 2750 op precies te zijn – koos voor de langste afstand. Daarbij ook Antwerps burgemeester Bart De Wever en Vlaams minister-president Kris Peeters en collega-minister Hilde Crevits. Peeters en Crevits maakten deel uit van een loopgroepje van 20 van Vlaanderen in Actie.

De vele supporters langs de weg en de cheerleaders aan de finish zorgden voor een figuurlijk duwtje in de rug. Wie dat extra duwtje niet nodig had, was Mats Lunders. Lunders won GVA Dwars door Mechelen in een tijd van 28 minuten en 52 seconden, goed voor een nieuw parcoursrecord. De snelste vrouw was Elise Scheerens in 35’56”.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?