Drie marathonzeges in één week voor ziek zoontje

Bryan Morseman heeft onlangs drie marathons gewonnen in acht dagen tijd. Met het prijzengeld betaalt hij de medische kosten van zijn negen maanden oude zoontje, dat met een open rug werd geboren.

Morseman loopt al marathons sinds 2008 en hij doet dat niet slecht. De New Yorker won 23 van de 42 wedstrijden waaraan hij deelnam. Vorige maand wist hij op acht dagen tijd drie zeges binnen te halen. Op 14 maart won hij de Montgomery Marathon in Alabama. De volgende ochtend nam hij deel aan de Tobacco Road Marathon in Cary – “omdat het toch op de weg terug naar huis lag” – en ook die sloot hij winnend af. Een week later kwam Morseman opnieuw als eerste over de meet op de Yeungling Shamrock Marathon in Virginia Beach.

Die knappe prestatie was ook de plaatselijke pers niet ontgaan. Gevraagd naar een reactie kwam meteen ook het hartverwarmende achterliggende verhaal naar boven: Morseman wil zoveel mogelijk marathons winnen om met het prijzengeld de medische kosten van zijn zoontje Leeim te kunnen betalen. Die werd negen maanden geleden geboren met een open rug.

“Tijdens de wedstrijd denk ik constant aan hoe mijn pijn niets is vergeleken met wat Leeim allemaal moet doorstaan”, zei hij aan de krant the Rochester Democrat and Chronicle. “Hij geeft me de energie om de 42 km uit te lopen.” Morseman hoopt zich te plaatsen voor de US Olympic Marathon Trails. “Maar we zullen wel zien, er is meer in het leven. Op dit moment is mijn familie veel belangrijker dan een kwalificatie.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?