Drie alternatieven voor die vervelende veiligheidsspelden

Welke wedstrijdloper heeft nog nooit gevloekt op de veiligheidsspelden aan het borstnummer? Voor wie die onhandige dingen liever kwijt dan rijk is, hebben we drie alternatieven op een rijtje gezet.

Enkele minuten voor de start van een wedstrijd is het zo ver: tijd om je handigheid boven te halen en die vervelende veiligheidsspelden aan je borstnummer te bevestigen. Als je er al in slaagt om niet in je vingers of buik te prikken, dan is het nog een hele opdracht om je borstnummer recht te hangen. En dan nog is de ellende niet voorbij: na de race blijven er steevast gaatjes zichtbaar in je mooie looptruitje. Gelukkig bestaan er verschillende alternatieven.

Zo kan je de veiligheidsspelden vervangen door drukknoopjes die speciaal voor borstnummers ontwikkeld zijn. Eerst moet je met een perforator vier gaatjes in je nummer maken. Daarna leg je het nummer op je shirt en de vier halve drukknoopjes eronder, op de plaats waar je de vier gaatjes gemaakt hebt. Vervolgens duw je de andere helft van het drukknoopje op je nummer en ziezo, je nummer zit stevig vast. Om je borstnummer wat te pimpen, kan je de drukknoopjes laten bedrukken. Een voorbeeld van dit systeem is BibFix.

Magneetjes zijn een andere oplossing om de gevreesde veiligheidsspelden te vermijden. Met twee lichte magneetjes die niet in je huid snijden, kan je je borstnummer aan je looptruitje vastmaken. Net zoals de drukknoopjes kunnen de magneetjes gepersonaliseerd worden. Nog belangrijk om te weten is dat de magneetjes de tijdsregistratiechip normaal gezien niet beïnvloeden en ook een hartslagmeter zou geen problemen mogen ondervinden. Racedots en BibBits zijn sterke magneetjes met leuke designs.

Ten slotte maken ook stickers veiligheidsspelden overbodig. Het gaat om dubbelzijdige stickertjes die je met een plakvrij lipje op het startnummer aanbrengt. De stickertjes zijn vochtbestendig en laten geen sporen achter op de kleding. Het nadeel van dit alternatief is dat het slechts eenmaal gebruikt kan worden. De stickertjes worden o.a. aangeboden door Startnummer Stickers.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?