Dragen we in de toekomst allemaal plantaardige loopschoenen?

Na de voedingsindustrie omarmt nu ook de modesector steeds meer het veganisme. Kledingmerken, waaronder ook sportmerken, zetten alsmaar vaker in op ecologisch verantwoorde en duurzame sportkledij en -schoenen.

Tot voor kort werden loopschoenen hoofdzakelijk vervaardigd uit plastic (99%), meerbepaald een polymeer dat uit petroleum gewonnen wordt. Daar lijkt nu verandering in te komen: de merken Veja en Reebok komen met ecologisch verantwoorde, vegan loopschoenen op de proppen. Zo kan je jezelf een runners’ high lopen mét respect voor de planeet!

Eerste loopschoen van populair vegan sneakerlabel

Een paar maanden geleden zette Veja, het populaire vegan sneakerlabel (vooral bekend van de witte sneakers als tegenhanger voor de eveneens razend populaire Stan Smiths van Adidas), zijn eerste stappen in de sportwereld. We konden kennismaken met de Veja Condor. De allereerste loopschoen met een ecologisch DNA is vervaardigd uit 30% wild rubber, 31% rijstschillen en 39% synthetisch rubber. 


Behalve ecologisch verantwoord is de schoen kleurrijk, licht, flexibel en – volgens het merk – gemaakt om de hardloopprestaties te verbeteren. De schoen is uniseks en ziet er heel stijlvol uit, wat uiteraard ook niet onbelangrijk is de dag van vandaag. Je kan hem gerust ook gebruiken als vrijetijdssneaker.

Weetjes:
* Aan de lancering van deze revolutionaire loopschoen ging maar liefst 4 jaar onderzoek vooraf! 
* Het design van de schoen is gebaseerd op de botstructuur van de Zuid-Amerikaanse condor.

De Veja Condor is verkrijgbaar in 6 kleurencombinaties en het prijskaartje bedraagt 130 euro. Meer info op de website.

Binnenkort: high-performance vegan loopschoen van Reebok


Sportmerk Reebok bracht eerder dit jaar al de
vegan sneakercollectie Cotton + Corn op de markt. De schoenen bestaan voor 75% uit natuurlijke materialen. Dat kan beter, vonden ze. Daarom komt er volgend jaar een plantaardige schoen bij: de Forever Floatride GROW. Het is een loopschoen die volledig gemaakt is van plantaardige materialen (in plaats van plastic) zoals eucalyptusboom, algen en natuurlijk rubber.

Terwijl zijn vegan voorgangers van de Cotton + Corn lijn meer gericht waren/zijn op lifestyle, wordt de Forever Floatride GROW aangekondigd als
een echte ‘performance’ schoen. Klinkt als een veelbelovende duurzame revolutie in de loopschoenensector! 

De schoen heeft een sober kleurenpalet: wit met een beige Reebok-logo en een mosterdbruine tab. Hij ziet er, net als de Veja Condor, best wel ‘fashionable’ uit dus ook draagbaar als vrijetijdsschoen. Misschien zijn de kleuren zelfs een beetje te delicaat om mee te gaan lopen in het bos… Maar hey, wie zijn wij om daarover te beslissen? 😉


De Forever Floatride GROW is verkrijgbaar vanaf de herfst van 2020. Nog eventjes geduld uitoefenen dus!

Wij zijn alvast benieuwd welke sportmerken er nog zullen volgen, na Reebok en Veja!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?