Draaf jij zaterdag mee door de haven?

Zaterdag staat de tweede Havenrun in Antwerpen op het programma. Naast de individuele wedstrijd is het ook uitkijken naar de Teamestafette 3x5K.

De start van de tweede Port of Antwerp Havenrun vindt plaats in de indrukwekkende hallen van de voormalige Opel-fabriek. Na de laatste aanmoedigingen van havenschepen Marc Van Peel beginnen de deelnemers aan een tocht van 15 kilometer langs containers en silo’s en lopen ze binnen bij loodsen en terminals.

Voor de tweede editie werd dus ook een Teamestafette 3x5K toegevoegd aan het programma, waarbij ploegen van drie lopers de afstand van 15 kilometer afleggen. Zo krijgen de lopers meer kans om de Haven van Antwerpen al lopend te ontdekken.

Havenrun populair bij bedrijven

Opvallend is dat een duizendtal deelnemers via een bedrijf is ingeschreven. Een zestigtal bedrijventeams strijden zaterdag voor de eerste plaats in het bedrijvenklassement. Vooraf en nadien kunnen zij netwerken in de BDO Business Lounge. Dit unieke concept brengt bedrijven samen door en voor sport.

Lopen voor Mercy Ships

Elke loper kon ervoor kiezen om met zijn deelname de werking van Mercy Ships te steunen. Deze organisatie staat erg dicht bij de Haven van Antwerpen en kon dus niet beter gekozen zijn als goede doel voor de Havenrun. Met de Africa Mercy laat Mercy Ships het grootste hospitaalschip ter wereld varen dat bemand wordt door meer dan 400 vrijwilligers, zoals artsen en onderwijzers. Het meert aan in de armste ontwikkelingslanden en biedt onder andere medische hulp waar nodig.

Inschrijven kan nog!

Wie zich nog wil inschrijven, kan dit nog doen tot en met vrijdag 16 september op www.havenrun.be of ter plaatste op zaterdag 17 september vanaf 12u. De gespecialiseerde loopwinkel Runners’ Lab biedt ook 300 borstnummers te koop aan in haar shop in Zwijndrecht.

Praktische info

* 12u: Openen inschrijvingen
* 15u: Start 15K en Teamestafette 3x5K
* Locatie: Opelsite, Noorderlaan 401, 2030 Antwerpen
* Bereikbaarheid: parking vlak naast event site. Noorderlaan wordt verkeersvrij gemaakt vanaf 14u.
* Meer info www.havenrun.be

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?