Draad weer oppikken? Neem een voorbeeld aan Sven Nys

Dezer dagen is het koud en regenachtig. Niet voor iedereen uitnodigend loopweer en dus moeilijk als je de draad weer wil oppikken. Sven Nys trekt er zich weinig van aan en geeft het goede voorbeeld.

Misschien trainde je de voorbije zomer voor een loopwedstrijd in het najaar. De kans bestaat dat je het nadien wat rustiger aan deed of de loopschoenen zelfs even in de kast liet staan. En nu zijn er die typische herfst- en winterdagen, en maken regen, wind en de koude temperaturen het moeilijker om je opnieuw in gang te trekken.

Ook Sven Nys lag een tijdje stil. De gewezen wereldkampioen veldrijden liep zelfs niet meer sinds hij in juli een loopuitdaging tijdens de Tour de France tot een goed einde bracht. Maar weer of geen weer: deze week pikte hij de draad toch weer op en zette hij 11 kilometer op de teller.  

Wij zeggen uiteraard niet dat je na een (korte) onderbreking meteen 11 kilometer moet lopen, maar laat het slechte weer je niet tegenhouden om de loopschoenen aan te trekken. Deze tips helpen je om het regenweer te slim af te zijn

Eerste looptraining sinds juli. #neverstopmoving 11km👍👍👍

A post shared by Sven Nys (@svennys) on

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?