Do’s & don’ts voor de wedstrijdloper

Mei is de loopevenementenmaand bij uitstek. Een massa lopers speldt in deze periode een borstnummer op. Om zo'n wedstrijd tot een goed einde te brengen, moet je vooral genoeg getraind hebben. Maar deze tips geven je misschien nog een extra duwtje in de rug op D-day!

DO! Neem een vuilniszak mee!

Voorspellen ze regenweer of is er kans op een bui bij de start van je wedstrijd? Een regenjas biedt wel soelaas tijdens je opwarming, maar die hou je natuurlijk liever niet aan tijdens het lopen. Om te vermijden dat je de hele wedstrijd lang je jasje moet meedragen, neem je het best een vuilniszak mee naar de start. Maak er op voorhand een wegwerpregenjasje van, door er gaten in te knippen voor je hoofd en armen. Net voor de start trek je de zak uit en deponeer je hem in een vuilnisbak of op een plaats waar de organisatie hem achteraf gemakkelijk opruimt. Ook handig als je bij fris weer nog even een extra laagje wilt aantrekken.

DON’T! Vergeet niets!

Maak een digitale checklist met benodigdheden, die je ook voor de volgende wedstrijd opnieuw gebruikt en eventueel telkens aanvult. Overloop hiervoor de wedstrijddag chronologisch en schrijf alle spullen op die de revue passeren. Door te Googlen op ‘running checklist’ doe je de nodige inspiratie op en vind je zelfs kant-en-klare lijstjes. Zoek je spullen ook het best al de avond voor de wedstrijd bij elkaar, zodat je van een ontspannen nachtrust geniet. Stal alles overzichtelijk uit op tafel en check alles voor je vertrek nog een laatste keer.

Bekijk het volledige artikel met nog meer tips in het meinummer van running.be magazine, nu in de winkel!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.