Doe jij mee aan (één van) deze drie unieke voorjaarsmarathons in eigen land?

Je hoeft de komende maanden niet naar Rome, Parijs, Boston, Londen, Wenen of Rotterdam om een mooie voorjaarsmarathon te lopen. Ook in eigen land worden er mooie lentemarathons georganiseerd, elk met hun eigen unieke DNA.

Begin maart is de lente nog niet officieel begonnen, maar in Nationaal Park Hoge Kempen kan je op elk moment van het jaar genieten van de overweldigende natuurpracht. Op zondag 5 maart kan je dat doen in een unieke natuurmarathon. Slechts 500 lopers mogen deelnemen aan de eerste editie van de Keytrade Bank Nationaal Park Marathon Maasmechelen. Daags voordien staat de marathonafstand open voor 500 wandelaars.

De lente is al wel in het land wanneer op zondag 26 maart het startschot weerklinkt voor de Sofico Gent Marathon. Met een verdubbeling van het aantal deelnemers tot meer dan 10.500 groeide deze marathon in 2022 uit tot een waar succesverhaal. Het parcours van deze prachtige stadsmarathon loopt langs de mooiste trekpleisters van Gent én door twee sporttempels: de Ghelamco Arena en de Topsporthal, waar de finish ligt.

Of is de Great Breweries Marathon meer iets voor jou? In deze belevingsmarathon pur sang loop je op de grens van de provincies Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant langs de brouwerijen Duvel Moortgat, Bosteels en Palm & De Hoorn & Rodenbach. Uiteraard kan je (na afloop) ook proeven van de lekkere bieren van deze drie ‘Great Breweries’.

De inschrijvingen voor de Great Breweries Marathon openen op donderdag 12 januari. De inschrijvingen voor de Keytrade Bank Nationaal Park Marathon Maasmechelen en de Sofico Gent Marathon zijn wel al geopend. Op alle drie de events zijn er naast de marathonafstand ook nog kortere loopafstanden. In Maasmechelen en op de Great Breweries Marathon kunnen ook wandelaars zich inschrijven.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?